Mudanya Tekel binası devredildi

Güncelleme Tarihi:

Mudanya Tekel binası devredildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 14:06

Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan 2 yıl önce tahsis kararı çıkan Mudanya Tekel Yaprak Tütün İşletme Deposu'na ait binanın Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) resmi devri yapıldı.

Haberin Devamı

UÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılacak binanın devri için Mudanya'da düzenlenen törende, bugünden itibaren binada fizibilite çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.
Deprem takviyesiyle ilgili çalışmaların yanı sıra binanın elektriğinden boyanmasına her türlü bakımının yapılacağını ifade eden Yamankaradeniz, öncelikli hedeflerinin binanın ihaleye çıkarılması için Haziran ayına kadar Ankara'dan ödenek aktarılmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Yamankaradeniz, yerel yöneticilerle birlikte bu işin takipçisi olacaklarını belirterek, “Bizim önümüzde şu an için ödenekten başka bir problemimiz yok. Resmi prosedür bu yıl içinde yerine getirilirse, okulumuzu 2007 yılı Eylül ayı içinde faaliyete geçirebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mudanya Kaymakamı Ali Çınar da Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan çıkan karar doğrultusunda binayı UÜ Rektörlüğü'ne devretmek için 2 yıldır çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Çınar, “Bugün imzalayacağımız bu yer teslim tutanağı ile bizde olan binayı resmen devretmiş oluyoruz. İlçemizde fakültenin eğitim-öğretime başlaması için her türlü desteğimiz devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından yer teslim tutanağı Kaymakam Çınar ve Prof. Dr. Yamankaradeniz tarafından imzalandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!