Müdahalelerde polis kontrolden çıkabiliyor

Güncelleme Tarihi:

Müdahalelerde polis kontrolden çıkabiliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 00:00

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversiteler arası eşleştirme toplantısı için geldiği İzmir’de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi üniversitelilerce protesto edildi.

Özcan’ın gelişi öncesi Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önüne gelen 20 TGB üyesini polis durdurdu. TGB Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir ile İzmir İl Başkanı Özgür Senger, ne istediklerini soran polise, “2 ay önce okulda Bursa Nutku’nu okuduğumuz için bize ‘Sizi okuldan atarım’ diyen Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’yi, YÖK Başkanı’na şikayet edeceğiz” dedi. Polis, randevu talebini ileteceğini söyledi ama talep reddedildi. Rektörlük binası önünde basın açıklaması yapan gençler, Atatürk’ün Bursa Nutku’nu, Özcan ve Pakdemirli’ye verilmesi için polise teslim etti.
Dışarda basın açıklaması okunurken Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı, Devlet Konservatuarı müzik bölümü yüksek lisans öğrencisi Alp Özdemir ile görüşen Özcan, polisin öğrenci olaylarında gerektiğinden fazla güç kullandığı yönündeki görüşe katıldığını söyledi. Özcan, “Güç kullanımı karşı olduğumuz bir husus. Toplumsal olaylarda polisimizin ne kadar profesyonel olduğuyla alakalı bir mesele. Bazen kontrolden çıkıyorlar. Çok profesyonel bir polisimiz olsaydı güç kullanımı daha orantılı cereyan edebilirdi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!