Mucize bebeğe böbrek aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Mucize bebeğe böbrek aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 11:50

DOĞUŞTAN sol böbreği olmayan, sağ böbreği de yüzde 4- 5 randımanla çalışan, doktorların ‘Bir hafta ömrü var’ dediği Hasan Hüseyin Akkuzu 14 aylık oldu. 4 aylıkken 7 ameliyat geçiren ve yaşamak için direnen minik Hasan Hüseyin'in ailesi, umudunu çapraz nakile bağladı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çocuğunun sağlığına kavuşacağı günü bekleyen anne 38 yaşındaki Nurcan Kızıltan Akkuzu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde dünyaya getirdiği yavrusunu, doğumundan 7 gün sonra yüksek ateş ve kasılma şikayetiyle doktora götürdüğünü belirtti. Anne Akkuzu, “Devlet hastanesine gittiğimizde, yavrumun kalbinde ‘üfürme' olduğu, rahatsızlığının nedeninin bu olabileceği söylendi. İki gün sonra Hasan Hüseyin tekrar havale geçirdi. Bu kez doktor ‘kalbinde delik olabilir’ dedi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittik. Tetkiklerde, yavrumun sol böbreğinin olmadığı, sağ böbreğinde de 8 kist bulunduğu ve bu böbreğin de yüzde 5 oranında çalıştığı ortaya çıktı. Bebeğim Cerrahpaşa'da kaldığı 4 ayda 7 kez ameliyat oldu” dedi.

UMUT ÇAPRAZ NAKİLDE

Hasan Hüseyin'in ameliyatlar ve periton diyalizler nedeniyle çok zayıf düştüğünü anlatan anne Akkuzu, “Doktorlar ‘Çocuğunuza doyun’ diyerek eve götürmemizi istedi” dedi. Bir hafta ömür biçilen bebeğinin şu an 14 aylık olduğunu kaydeden Nurcan Kızıltan Akkuzu, eşinin oğullarına bir böbreğini vermek istediğini, ancak doktorların büyük böbreği reddetme ihtimali olabileceği gerekçesiyle, daha küçük birinden naklin uygun olabileceğini söylediklerini belirtti. Anne Akkuzu, “Şimdi beklentimiz çapraz nakille böbrek naklinin gerçekleşmesi. Eşimin böbreğini verceği bir hasta bulursak, onun ailesinden alınacak böbrekle de bizim yavrumuz hayat bulacak. Uygun şartlarda çapraz nakil olup Hasan Hüseyin'imizin yeniden yaşama döneceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

DERNEK SEFERBER OLDU

Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şahan da, dernek olarak Hasan Hüseyin'e böbrek bulunması için seferber olduklarını söyledi. Şahan, “En küçük böbrek nakil adayımız Hasan Hüseyin için tüm böbrek bekleyen üyelerimize haber saldık. Minik Hasan Hüseyin'e can verip can almaları için duyarlı olmaya çağırdık. Umuyorum ki en kısa sürede verici bulup Hasan Hüseyin'i sağlığına kavuşturalım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!