Mübarek yargıdan kaçamadı

Güncelleme Tarihi:

Mübarek yargıdan kaçamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 17:15

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in, iktidar karşıtı göstericilerin öldürülmesi emrini vermekle ve yolsuzlukla mahkemede resmen suçlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Resmi MENA haber ajansı, savcılıktan yapılan açıklamaya göre 83 yaşındaki eski Devlet Başkanı'nın "kasten cinayet, bazı göstericileri öldürme girişiminde bulunmak, kamu fonlarını kasıtlı ve yasadışı olarak özel çıkarları doğrultusunda kullanmak" suçlamalarıyla yargılanacağını duyurdu.

Mübarek'in kendisi gibi gözaltında olan iki oğlu Alaa ve Cemal de aynı suçlamalarla yargılanacak. Mübarek'in yurt dışına kaçan yakın dostu Hüseyin Salim de, İsrail'le maliyetinin çok altında bir para karşılığı imzalanan doğalgaz anlaşması nedeniyle yargılanacak.

Mısır'da 25 Ocak'ta başlayan iktidar karşıtı gösterilerde, polis ve Mübarek yanlısı silahlı kişilerin düzenlediği saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Ülkede 30 yıl boyunca koltuğunu koruyan Devlet Başkanı Mübarek, 11 Şubat'ta görevden ayrılmak zorunda kalmış, 13 Nisan'da da gözaltına alınmıştı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!