Muazzez İlmiye Çığ 100 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Muazzez İlmiye Çığ 100 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 00:00

Asırlık çınar, sümerolog, araştırmacı-yazar Muazzez İlmiye Çığ, 100’üncü doğum gününü Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde ilk kez düzenlenen Karya Bereket Bayramı’nda kutladı.

Haberin Devamı

Kültür birikimini ve bereket inancını anlamak, korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen bayramın 'Bereket Sembolü' olarak da Çığ seçildi. Çığ’ın doğum gününe de denk gelen bayramda, Karya Dönemi’nde var olduğuna inanılan tanrıçaların tiyatral tanıtımları yapıldı. Ardından üzerinde Karya’nın simgesi, çift başlı balta figürünün yer aldığı doğum günü pastası Çığ tarafından kesildi.

 

100'NCÜ DOĞUM GÜNÜ BÖYLE KUTLANDI / Foto Galeri

 

Muzazzez İlmiye Çığ, doğum gününü, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Kafeteryası’nda düzenlenen 1’inci Karya Bereket Bayramı etkinliğinde kutladı. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon ve 200’e yakın davetli katıldı. Arkeolog Canan Küçükeren ve Ayşe Temiz’in öncülüğünde Bodrum Belediyesi KARSANAT Derneği’nin desteğiyle kültür birikimini ve bereket inancını anlamak, korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için düzenlenen etkinlikte Karya Dönemi’nde var olduğuna inanılan tanrıçalar Kibele, İnanna, Hekate, Artemisia, Selene ve Demeter’in tiyatral tanıtımları yapıldı. Bayramın 'Bereket Sembolü' olarak da Çığ seçildi. Canan Küçükeren’in yazdığı 'Hekate’nin ağıtı' adlı şiirini Hekate’yi canlandıran Alev Gürcan Tekoğul okudu. Okay Temiz’in müzikleri eşliğinde dansçı Bilge Kural’n yaptığı Pagan dansı büyük beğeni topladı. KARSANAT Derneği Başkanı Gülderen Erdoğmuş Ağıt’ı seslendirdi.

Haberin Devamı

Ardından, üzerinde Karya’nın simgesi çift başlı balta figürünün yer aldığı doğum günü pastası Çığ tarafından kesildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!