MSÜ baraj puanı kaç oldu? MSÜ sınavına kaç kişi başvurdu

Güncelleme Tarihi:

MSÜ baraj puanı kaç oldu MSÜ sınavına kaç kişi başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2019 10:49

MSÜ sonuçları açıklamasının ardından gözler, baraj puanı ve sınava kaç kişinin başvurduğu konusuna çevrildi. 372 bin 451 adayın başvurduğu MSÜ sınavı için harp okullarının talep ettiği puanlara ulaşmaya çalışacak olan adaylar, buna göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, MSÜ sonuçları sonrasında diğer işlemler neler olacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi'nin (MSÜ) Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyelerine yetiştirmek üzere alımını gerçekleştireceği askeri öğrenci alımı süreci tercihlerle devam edecek. ÖSYM tarafından birçok ilde gerçekleştirilen sınavların ardından sonuçlara kilitlenen adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından bu kez tercihler için harekete geçecek. Peki, MSÜ sınav sonuçları sonrasında hangi adımlar atılacak? İşte, merak edilen o detaylar

ASKERİ OKUL TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Askeri okul tercihlerini 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında erişime açacak olan Milli Savunma Bakanlığı, bu aşamada tercihlerini gerçekleştirmeyen vatandaşların ikinci aşamaya çağrılmayacağını aktardı.

BARAJ PUANI AÇIKLANDI MI?

Baraj puanı ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Detaylar açıklandığı an haberimizde olacak.

Haberin Devamı

HANGİ OKUL İÇİN HANGİ PUAN İSTENECEK?

Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

2’nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;

2’nci Seçim Aşamalarına Çağrı Puan Türü
KHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
DHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı
HHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı

Kara Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Deniz Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Hava Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Bando Asb.MYO: 2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

MSÜ PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILABİLECEK?

MSÜ puan hesaplama işlemi için bazı yöntemler kullanılacak. İşte, ÖSYM'nin açıkladığı o yöntemler;

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır

Haberin Devamı

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacak.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

MSÜ baraj puanı kaç oldu MSÜ sınavına kaç kişi başvurdu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!