MSB 165 personel alımı için sonuçlar ne zaman açıklanacak? Mayıs detayı!

Güncelleme Tarihi:

MSB 165 personel alımı için sonuçlar ne zaman açıklanacak Mayıs detayı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2019 14:16

Milli Savunma Bakanlığı tarafından başvuruları 28 Aralık-15 Şubat tarih aralığında alınmış ve 18 Mart tarihinden itibaren başvuru için çağrılacak olan adayların kimler olacağı takvimde paylaşılmıştı. Peki, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) 165 personel alımı için sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

MSB 165 personel alımı başvuru sonuçları için vatandaşların araştırması devam ediyor. Başvuru işlemlerini 15 Şubat tarihinde tamamlayan adaylar, bakanlığın yapacağı sınav duyurusuna kilitlendi. Peki, MSB'nin 165 personel alımı sonuçları ne zaman yayımlanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

MSB 165 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığının açıktan gerçekleştireceği 165 sivil memur temini için gözler sonuç ekranına çevrildi. Bakanlığın takvimde açıkladığı tarihin üzerinden yaklaşık iki hafta geçmesi üzerine adaylar, internet üzerinden detayları araştırmaya başladı. 

Bakanlık, daha önce yayımladığı 523 personel alımı için sonuç sürecini 21 Ocak 2019'dan sonra olarak duyurmuştu. Ancak sonuçlar 15 Mart tarihinde erişime açılmıştı.

Haberin Devamı

Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda MSB 165 personel alımı sonuçlarının mayıs ayının ilk haftası açıklanması beklenebilir. 

Bu süreç, Milli Savunma Bakanlığı'nın yoğunluğuna göre daha erken de gerçekleşebilir.

SINAVLAR NASIL UYGULANACAK?

Başvurusunu yapan adaylar KPSS puan türü esas alınarak (en yüksek puandan başlanıp en düşük puana doğru) sıralanacak ve sınav çağrısı yapılacaktır.

(1) Başvuru Evraklarının Kontrolü (Kayıt-Kabul):

Başvuru esnasında aday beyanına dayalı olarak alınan bilgiler ilgili kanun, yönetmelik ve yönerge esaslarına uygun olarak kontrol edilmektedir.

(2) Uygulamalı Sınav:

(a) Sınava çağrılacak aday sayısı, atama yapılacak kadro sayısının en fazla yirmi katına kadar olacaktır.

(b) Sadece TABLO-2’de belirtilen unvanlar için uygulanacaktır.

(c) Uygulamalı sınavda asgari geçer not 100 puan üzerinden 70’tir. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır.

(ç) Adaylar ilk gün uygulamalı sınava tabi tutulacaktır. Sınavda başarılı olan adaylar aldıkları nota göre yeniden sıralanacak ve alım kontenjanının 6 katı kadar aday ikinci gün mülakat sınavına girecektir.

(3) Mülakat sınavı:

(a) Mülakat Sınavına çağrılacak aday sayısı, atama yapılacak kadro sayısının en fazla altı katına kadar olacaktır.

(b) Mülakat sınavı, uygulamalı sınav aşamasından sonra uygulanacaktır. Mülakatta asgari geçer not 100 puan üzerinden 70’tir. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!