MR cihazı çiçekleri soldurunca mahkemelik oldular

Güncelleme Tarihi:

MR cihazı çiçekleri soldurunca mahkemelik oldular
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 13:45

Samsun'da bir çiçekçi, bitişiğindeki Tıp Merkezi'nde bulunan MR (Manyetik Rezonans) cihazının manyetik alannedeniyle çiçeklerine zarar verdiğini savunarak, insanlara da zarar verebileceği gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlattı.

Haberin Devamı

Kale Mahallesi'ndeki Rüyam Çiçekevi'nin sahibi Adnan Erdem, bitişiğindeki binaya, MR hizmeti de Tıp Merkezi'nin açılmasından sonra''İşyerindeki çiçeklerin solduğu ve elektronik cihazların arızanladığı'' gerekçesiyle, Samsun 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

MANYETÄ°K ALAN Ä°DDÄ°ASI

Mahkeme, ''Sağlık Bakanlığı'ndan verilen ruhsatla açılan işyerindeki faaliyetin, ruhsat hükümleri gereği yürtüldüğü'' gerekçesiyle, dava istemini reddetti.

Hukuk mücadelesinde kararlı olan Adnan Erdem bu kez de Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 1. Hukuk Dairesi, Adnan Erdem'in talebini yerinde bularak, ''Zararı tespit edecek işlemlerin yapılması ve zarar varsa faaliyetin durdurulması'' kararını verdi.

Haberin Devamı

Amacının, söz konusu işyerindeki faaliyetlerin çevrede bulunanların sağlığına zarar verip vermediğinin belirlenmesi olduğunu söyleyen Adnan Erdem, bu konudaki yasal haklarını kullanacağını belirterek, ''Mahkeme, 3 kişilik bilirkişi raporu doğrultusunda karar verecek. Bu cihazlar insan sağlığı için bir risk oluşturuyorsa, bu durumun giderilmesini istiyorum. Hiçbir maddi çıkar gözetmiyorum'' dedi.

MR ÖZEL KAFESTE

Tıp Merkezi'nin sahibi Dr. Mustafa Balcı ise cihazın ilk kurulduğunda dışarıya hafif bir ''Manyetik taşma'' yaptığını kaydederek, şöyle konuştu:

''Bunun üzerine 100 bin dolarlık bir bedelle, Türkiye'de ilk kez kullanılan özel kafes getirttik. Ayrıca, cihazda teknolojik deÄŸiÅŸim yaptık. Åžu anda, herhangi bir taÅŸma söz konusu deÄŸildir. Bunun tespitini, yetkili servis ve bilirkiÅŸilere yaptırdık.''Â

 

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!