Motosiklet hırsızlığı çetesinden cephanelik çıktı

Güncelleme Tarihi:

Motosiklet hırsızlığı çetesinden cephanelik çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 17:17

İSTANBUL’da motosiklet hırsızlarına yönelik sabaha karşı yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 6 ay süren telefon dinlemesinin ardından İstanbul ve Trabzon’da 38 adrese yapılan eş zamanlı baskında adeta bir cephanelik ele geçirildi. Şüphelilere ait iki adet M-16 tüfek, 6 tabanca ve çok sayıda mermi incelenmek üzere polis kriminal laboratuarına gönderildi. Şüphelilerin çaldıkları lüks motosikletleri parçalara ayırdıkları ve yedek parça olarak pazarladıkları öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nün yaklaşık 6 ay önce başlattığı soruşturma kapsamında bu sabaha karşı operasyon yapıldı. Daha önceden tespit edilen İstanbul’un Bahçelievler, Kağıthane, Esenyurt, Ümraniye, Avcılar, Esenler, Güngören, Büyükçekmece ilçelerinde 36, Trabzon’da 2 olmak üzere toplam 38 adrese baskın yapıldı. Yapılan operasyonda oto hırsızlık çetesi üyesi 17 kişi gözaltına alındı.

Baskın yapılan evlerde adeta bir cephanelik ele geçirildi. Ele geçirilen 2 adet M-16 tüfek, hayalet silah olarak bilinen 2 adet Glock tabancanın aralarında bulunduğu 6 tabanca ve çok sayıda mermi incelenmek üzere polis kriminal laboratuarına gönderildi. Polis ekipleri baskın sırasında ele geçirdiği bir miktar paraya da el koydu.

Şüphelilerin İstanbul’da çaldıkları lüks motosikletleri, kendi garajlarına götürerek parçalara ayırdıkları ve yedek parça olarak pazarladıkları öğrenildi. Şüphelilerin şu ana kadar 20 lüks motosikleti parçalara ayırarak sattıkları belirlendi. Şüphelilerle birlikte çok sayıda motosiklet parçasının da ele geçirildi.

Oto hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin sorgusuna devam edildiği gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!