Mossad-MI6-CIA üçgeni

Güncelleme Tarihi:

Mossad-MI6-CIA üçgeni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2011 09:40

Fransa’nın Le Canard dergisinin haberine göre, ABD ve İngiltere istihbarat servisleri, Tahran’ın nükleer programının sabote edilmesi için İsrail istihbarat servisi Mossad ile işbirliği yapıyor.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

Dergi, bu işbirliğinin amacının, İran’a askeri operasyon düzenlenmesi olasılığını ortadan kaldırmak için yapıldığını belirtti.

 

Fransız istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıl CIA ve MI6 yardımı alan Mossad, İran’da sabotaj eylemleri düzenledi. Düzenlenen sabotajların arasında, yaz aylarında ortaya çıkan ve İran nükleer santrallerindeki bilgisayar sistemlerini hedef aldığı öne sürülen Stuxnet kötü amaçlı yazılımının kullanılması bulunuyor.

 

Ayrıca, Ekim ayında İran’ın Şibab füzelerini ürettiği Zagros dağlarındaki bir tesiste yaşanan patlamalarının da Mossad’ın elinden gerçekleştirildiği iddia edildi. Patlamalarda, 18 İranlı teknisyen hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

 

Dergi, CIA ve MI6 istihbarat kurumlarıyla yapılan işbirliğiyle, aynı zamanda beş nükleer bilim adamına suikast düzenlendiğini belirtti.

 

Haberde, İsrail-İngiltere-ABD işbirliğinin devam ettiği ve amacın İran’ın nükleer programını tamamlamasını engellemek olduğu ifade edildi.

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!