Mortgage krizi 2009’a kadar zirveyi görmez

Güncelleme Tarihi:

Mortgage krizi 2009’a kadar zirveyi görmez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 01:08

ULUSLARARASI kredi derecelendirme şirketi Standard and Poor’s (S&P), ABD’deki yüksek riskli konut kredileri krizinin 2009 yılına kadar zirveye ulaşmayacağını ve toplam ödenmemiş borçların 150 milyar doları bulabileceğini ancak gelişmekte olan piyasalardaki sağlamlığın, dünya genelinde güçlü büyümenin sürmesine destek olacağını belirtti.

GELİŞMEKTE OLAN PİYASA: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, dünya ekonomisindeki büyümenin 2007 yılında yüzde 3.6, 2008 yılında ise yüzde 3.5 olmasını beklediğini bildirdi. S&P, ABD ekonomisinin ise bu iki yılda da yüzde 2 büyüme kaydedeceğini tahmin ediyor. Mumbay’da yayımlanan raporunda S&P, "ABD ekonomisinde görülen zayıflamaya rağmen, dünya genelinde ekonomik büyüme, özellikle gelişmekte olan piyasalardaki sağlıklı yurt içi talep koşulları ve ABD dışındaki piyasalardaki ihracatın sağlam olmasıyla, güçlü olmaya devam edecek" denildi.

KONUT SEKTÖRÜ KAYIPLARI: S&P aynı zamanda, "ABD’deki yavaşlamanın, göreceli olarak düşük ihracat içeriğine sahip konut sektörüne odaklanmış olması, buna yardım edecek" dedi. Baş ekonomisti David Wyss, konut sektörünün, ABD ekonomisinde önde gelen bir zayıflık unsuru olduğunu ve temmuz sonunda ve Ağustos’ta global piyasaları sallayan yüksek riskli mortgage krizinin sona ermesine daha zaman olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!