Mor Gabriel Manastırı Melki Ürek'ten Demokratikleş'me Paketi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Mor Gabriel Manastırı Melki Ürekten Demokratikleşme Paketi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 17:01

Adıyaman ve çevre iller Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin, "Mor Gabriel Manastırı kararı geç de olsa hepimizi sevindirdi. Bu çok olumlu bir şeydir, zira ülkenin hükümetleri kendi vatandaşlarını bir yere sıkıştıramaz "dedi.

Haberin Devamı

Ürek, paketin içereğinin Türkiye'deki bütün vatandaşları kucakladığı için olumlu bulduklarını söyledi. Mor Gabriel Manastırı ile ilgili kararın kendilerini sevindirdiğini belirten Ürek, "Getirilen diğer özgürlükler ve özgürlüklere müdahalelerin cezasız kalmaması ön görüldüğü için biz bunu çok olumlu bulduk. Mor Gabriel Manastırı kararı geç de olsa hepimizi sevindirdi. Bu çok olumlu bir şeydir, zira ülkenin hükümetleri kendi vatandaşlarını bir yere sıkıştıramaz. Bunu Başbakanımız da dile getirmiştir" dedi.

"Bir çocuk gibi alkışladım"

Düzenlemenin herkesi kucaklayacağına inandığını vurgulayan Ürek, uygulamanın vatandaşın refahı, rahatlığı ve iyiliği için olduğunu dile getirdi.

Paketin, Türkiye'yi uluslararası areneda çok önemli bir konuma getireceğinin altını çizen Ürek, şunları kaydetti: "Mor Gebriel'in topraklarının çıkmaza girmesi bizim için bir hayal kırıklığıydı. Başbakanımızın bu hakkı tekrar iade etmelerini canlı yayında dinlediğim için çok mutluyum. Eminim hem manastır yönetimi, hem Midyat hem de bütün Süryaniler bunu alkışlayacaklardır. Bu kararı Başbakanın ağzından duyduğum anda bir çocuk gibi alkışladım. Bunu takdirle karşıladık. Bu kararı duyar duymaz Dışişleri Bakanlığımıza teşekkür maili postaladık. Başbakanımızı, hükümetimize teşekkür ettik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!