Molotoflu gece

Güncelleme Tarihi:

Molotoflu gece
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 19:41

İzmir, Ağrı ve Mersin'de terör örgütü yandaşları molotoflu saldırılar düzenledi.

Haberin Devamı

YURTTA MOLOTOFLU GECE

İzmir'de, bölücü terör örgütü PKK yandaşları, belediye otobüsünü taşlayıp molotof kokteyli attı. Olayda yaralanan olmadı.

Gümrük-Onur Mahallesi seferini yapan belediye otobüsü, Karşıyaka Çevreyolu köprüsü altından geçerken akşam saatlerinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından taşlandı. İçinde az yolcu bulunan otobüs durmak zorunda kaldı.

Yolcular, otobüsten çıktığı anda da terör örgütünün yandaşları, motolof kokteyli atarak otobüsü yakmak istedi. Çevredekilerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Polisin olay yerine gelmesiyle göstericiler çevreye kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis, bölgede önlemleri arttırdı.

MERSİN'DE POLİS ARACINA SALDIRI

Haberin Devamı

Mersin'de, Mevlana Mahallesi'nde, bir grubun  molotofkokteyli attığı polis aracında yangın çıktı. Olayda 2 polis memuru  yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mersinli Ahmet Bulvarı'nda, Çevik Kuvvet Şube  Müdürlüğüne ait, 33 A 6375 plakalı minibüs, seyir halindeyken bir grubun  molotofkokteylli saldırısına uğradı. Saldırganlar, molotofkokteyllerini attıktan  sonra karanlıktan da yararlanarak sokak aralarına kaçtı.

Alev alan minibüsteki yangın, polislerin müdahalesine rağmen kısa sürede  büyüyerek aracı sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu  yangın söndürüldü. Yangında, minibüs kullanılamaz hale geldi.

Yangına müdahale sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuruna olay  yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince ilk yardım hizmeti verildi. Polis  memurları, daha sonra Mersin Devlet Hastanesine sevk edildi.

Bu arada, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda da şehir içi toplu taşımacılık  yapan bir otobüse taşlarla saldırıda bulunulduğu ve bir kişinin kırılan camdan  dolayı hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

AĞRI'DA MARKETE MOLOTOF

Ağrı'da bir alışveriş merkezine (BİM) giren yüzleri maskeli iki kişi, müşterilerin alışveriş yaptıkları bir sırada molotof kokteyli atarak kaçtı. Polis kaçan iki kişiye yakalamak için çevrede operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Dün akşam saat 19.00 sıralarında Vali Konağı Caddesi üzerinde bulunan alışveriş merkezine giren yüzleri maskeli iki kişi içeriye molotof kokteyli attı. Yaklaşık 20 müşterinin bulunduğu markette atılan molotof kokteylleri nedeniyle içerde can pazarı yaşandı. Bir anda alevlerin yükselmesi üzerine korkudan annesinin yanından kaçan küçük bir çocuk, çevrekilerin zamanında müdahalesiyle yanmaktan kurtarıldı. Market çalışanları yangın tüpleriyle müdahale etmesi sonucu alevler büyümeden söndürüldü.

Polis markete molotof kokteyli atan iki kişiyi bulmak için bölgede soruşturma başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!