Molotofçuya tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Molotofçuya tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki Karakaya Marketi'ne molotofkokteyli atan, yine aynı mahalledeki bir kıraathaneyi bombalamak isteyen 2 PKK'lıya dün tatbikat yaptırıldı.

Polis linç girişimine karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. İhsan ile Faysal adlı teröristler eylemlerini büyük bir soğukkanlılıkla anlattı. Tatbikat sırasında, eylemlerini Apo'nun yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek amacıyla yaptıklarını belirten teröristler çevredeki vatandaşlar tarafından uzun süre protesto edildi.

İki teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda eylemlere katılan, yardım ve yataklık eden 7 kişinin daha gözaltına alındığı ve sorgularının sürdüğü belirtildi.

Cem Vakfı'na boru bomba

Zeytinburnu'nda bulunan Cem Vakfı'na ait binaya önceki gece saat 01.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişiler, binanın camından içeriye parça tesirli boru bomba attılar.

Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçarken, bomba büyük gürültüyle patladı. Patlamanın ardından binada maddi hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay yerine gelen Başkan Hasan Yılmaz açıklama yapmazken, vakıf üyeleri, ‘‘En çok üzüldüğümüz şey, duvarda dedelerimizden kalan bir saz asılıydı. Kırılarak kullanılamaz hale gelmiş’’ dediler.

Hizbullah operasyonu

Şırnak'ın merkez ile İdil ve Silopi İlçesi'ndeki operasyonlarda, üst düzey sorumluların da aralarında bulunduğu yasadışı Hizbullah örgütüne üye 60 kişi yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Terörle Mücadele ekipleri, bazı ev ve işyerlerine düzenlenen operasyonlarda yakalanan 60 kişiyi gözaltına aldı. Sanıklarla ilgili soruşturmanın ve operasyonların devam ettiği bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!