Molla Ömer yakalandı mı ?

Güncelleme Tarihi:

Molla Ömer yakalandı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2001 01:44

Taliban Lideri Molla Ömer'in yakalandığı ileri sürüldü. Molla Ömer'in Taliban'a sempati duyan bir grubun elinde olduğu sanılıyor.

The Times gazetesi, Taliban'ın başı Molla Ömer'in bir aşiret tarafından yakalandığını yazdı. Molla ile af karşılığı teslim olma pazarlığı yapan yeni geçici hükümetin lideri Hamid Karzai ise ABD'den gelen baskı üzerine ağız değiştirdi ve ‘‘Molla Ömer'i yakalayıp adalete teslim edeceğiz’’ dedi.

Taliban'ın tek gözlü lideri Molla Muhammed Ömer'in yakalandığı ileri sürüldü. İngiliz The Times gazetesinin haberine göre Taliban karşıtı Kandahar komutanı Gül Ağa Şerzai'nin sözcüsü Halid Peştun, Molla Ömer'in Taliban'a sempati duyan bir grup tarafından gözaltında tutulduğunu ve teslim edilmesini isteyeceklerini söyledi. Pentagon, Molla Ömer'in yakalandığını doğrulamadı.

Taliban liderinin yakalandığı haberlerine karşın, Afgan geçici hükümetinin lideri Hamid Karzai, Molla Ömer'in nerede bulunduğunu bilmediğini belirtti. ABD'nin sert baskısı üzerine Karzai, ağız değiştirerek Molla Ömer'i yakalamak ve yargılanmak üzere uluslararası adalete teslim etmek istediğini söyledi. Karzai, Afgan halkına da çağrıda bulunarak, Molla Ömer, Usame bin Ladin ve Arap savaşçıların yakalanması için insan avı başlatılmasını istedi.

Ölüm ilanı

Mısır'ın yarı resmi El-Ahram gazetesinde, dün, uluslararası terörist Usame Bin Ladin'in sağ kolu Eymen el-Zevahiri'nin ailesinin ölüm ilanı çıktı. Ailenin gazeteye verdiği ilanda, Zevahiri'nin karısının ve çocuklarının muhtemelen Afganistan'da şehit oldukları yazıldı. Londra'da sürgünde bulunan bir Mısırlı İslamcı, Çarşamba günü, Zevahiri'nin karısı, 2 kızı ve oğlunun, geçen hafta ABD'nin Afganistan'a düzenlediği hava saldırısında öldüğünü ileri sürmüştü.

El Hayat gazetesi de, dün yayımladığı haberde, Zevahiri'nin çocuklarının sayısının 5 olduğunu ve Zevahiri'nin akıbetiyle ilgili çelişkili haberler geldiğini yazdı. Zevahiri'nin, ABD'nin Afganistan'ın Tora Bora bölgesindeki hedeflere düzenlediği harekátta ölenler arasında olduğuna dair haberler bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!