Mobilyacı canavarı akıllı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Mobilyacı canavarı akıllı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

İdam istemiyle yargılanan Seyit Ahmet Demirci hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce düzenlenen raporda 'Cezai ihliyeti tamdır' denildi. Bağcılar'da üç mobilyacıyı öldüren Demirci, ’’Çocukluğumda bir mobilyacı arkadaşımla bana tecavüz etti, tüm mobilyacılardan nefret ediyorum’’ demişti.

Bakırköy - Geçen yıl Esenler ve Bağcılar'da üç mobilyacıyı kafalarından kurşunlayarak öldüren, mahkemedeki ifadesinde tüm mobilyacılara düşman olduğunu söyleyen Seyit Ahmet Demirci'nin akli dengesinin yerinde olduğu tespit edildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce mahkemeye ulaştırılan raporda Demirci'nin 'akli dengesinin yerinde, cezai ehliyetinin tam' olduğu belirtildi.

Cinayetle yargılandığı üç davanın dosyası Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilen ve hakkında idam istenen Seyit Ahmet Demirci duruşmadaki ifadesinde çocukluğunda bir arkadaşıyla beraber tecavüze uğradığını anlatmıştı. 10 yaşında başına gelen bu olaydan çok etkilendiğini söyleyen Demirci ‘‘Bu nedenle mobilyacılardan nefret ettim. Yapılanların intikamını almak için mobilyacıları öldürmeye karar verdim’’ demişti.

Rastgele seçtiği mobilyacı kurbanlarını enselerinden tek kurşunla vurarak öldüren Demirci, bir cümlenin bile denetimini kaybetmesine yeterli olduğunu iddia etmişti: ’’Mobilyacı, arkadaşım Habil'le beni bodruma indirip üstümüze saldırmıştı. Habil bu olaydan sonra intihar etti. Öldürdüğüm kişiler de, 'Bodrumda başka modeller var' dediğinde çıldıracak gibi oluyor, şuursuzca öldürüyordum.’’

Bu ifadeler üzerine mahkeme heyeti sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor istenmesine karar vermişti. Mahkemeye ulaşan raporda, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu belirtilirken, tecavüz iddialarının ailesi tarafından doğrulanmadığı vurgulandı. ’’Ailesiyle yapılan görüşmede Demirci'nin tecavüze uğradığı için intihar eden arkadaşının bulunmadığı anlaşılmıştır’’ denildi.

Bir ay içinde aynı yöntemle üç cinayet işleyen Seyit Ahmet Demirci, ilk olarak 5 Mayıs 1998'de Esenler Turgut Reis Mahallesi'nde Ali Osman Beldek'i, 4 haziranda Bağcılar Barbaros Caddesi'ndeki Gül Mobilya'nın sahibi Mehmet Kayatuzu'nu, 6 haziranda ise Esenler Atışalanı Caddesi'ndeki Pınar Mobilya'nın sahibi Celal Pınargöz'ü öldürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!