'Mladiç, davanın başladığını zor görür'

Güncelleme Tarihi:

Mladiç, davanın başladığını zor görür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 12:46

Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç'in avukatı Miloş Şalyiç, “Mladiç'in sağlık durumu endişe verici. Davanın başlamasına kadar yaşayacağına inanmıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Şalyiç, Belgrad Yüksek Mahkemesi tutukevinde bulunan Mladiç'i bu sabah ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, tutukevinde görevli doktorların müvekkilinin sağlık durumu hakkında “gerçek bir tespit” yapamadıklarını savundu.

Müvekkilinin sağlık durumunun yeniden incelenmesi için yeni bir uzman ekibin kurulmasını talep ettiklerini ifade eden Şalyiç, Mladiç'in Lahey'deki uluslararası savaş suçları mahkemesine iade edilme kararına ise bugün itiraz edeceklerini söyledi.

Şalyiç, itirazlarını posta yoluyla yapacaklarını da belirterek, “Sevki mümkün olduğu kadar uzatmak amacıyla şikayetimizi posta yoluyla yapacağız. Çünkü Mladiç'in sağlık durumu endişe verici. Davanın başlamasına kadar yaşayacağına inanmıyorum” diye konuştu.

Gazetecilerin, dün akşam Belgrad'da Mladiç'e destek amacıyla düzenlenen miting sonrası çıkan olayları sorması üzerine Şalyiç, müvekkiliyle Belgrad sokaklarında yaşanan olaylar hakkında konuşmadıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

LAHEY'E SEVK EDİLECEK

Sırbistan hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanlığı Sekreteri Slobodan Homen, Ratko Mladiç'in, bugünden itibaren en geç 4, en erken 2 gün içerisinde Lahey'deki savaş suçları mahkemesine sevk edileceğini açıkladı.

Öte yandan, 2004'te Belgrad'ın Topçider Askeri Kışlası'nda öldürülen Dragan Yokovlyeviç ile Drajen Milovanoviç adlı askerlerin ailelerinin avukatı, 2 askerin ölümünden sorumlu tuttukları Mladiç hakkında şikayet dilekçesi verdi.

Mladiç'in öldürülen söz konusu 2 askerle ilgili bugün ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Dragan Yokovlyeviç ve Drajen Milovanoviç'in 2004 yılında Topçider Askeri Kışlası'nda saklandığı öne sürülen Mladiç ve diğer savaş suçlularını gördükleri gerekçesiyle öldürüldüğü iddia ediliyor.

MLADİÇ YANLILARI POLİSLE ÇATIŞTI / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!