"MİT'in operasyonu küçümseniyormuş gibi yayınlar yapıldı"

Güncelleme Tarihi:

MİTin operasyonu küçümseniyormuş gibi yayınlar yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 11:01

IŞİD tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra operasyonla kurtarılan Musul Başkonsolosluğu personellerinden özel harekat polisi Veysel Can, hakkında çıkan haberler nedeniyle üzüntü yaşıyor.

Haberin Devamı

Gaziantep merkez Şahinbey ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'da görev yaparken IŞİD tarafından kaçırıldıklarını ve bilmedikleri bir yere götürüldüklerini belirtti. Tutsak oldukları süre içerisinde sürekli yerlerinin değiştirildiğini anlatan Can, IŞİD'in elindeyken Türkiye Cumhuriyeti'ne güvendiklerini ve bu inançla kurtarılacakları günü beklediklerini vurguladı.

MİT tarafından sürekli takip edildiklerini tahmin ettiğini ifade eden Can, "MİT'in büyük operasyonuyla kurtarıldık. Cumhurbaşkanımızın izlediği politika, Başbakanımızın dirayetli, Dışişleri Bakanımızın kararlı tutumu ve MİT Müsteşarımızın çabaları neticesinde sağ salim kurtulduk" dedi.

"KONUŞMALARIMIZI ÇARPITARAK SERVİS ETTİLER"

Çocuklarına kavuştuktan sonra tarif edemeyeceği bir mutluluk yaşadığını dile getiren Can, "MİT'e haber verilmediği için sınırda 4 saat bekletildikleri" yönünde hakkında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"Evime gelir gelmez tüm sevenlerimiz, eşimiz, dostumuz evimize gelip hal hatır sordu, sevincimize ortak oldular. Evime geldikten 2 gün sonra bir gazeteci mutluluğumuzu paylaşmak için yanımıza geldi, kapımızı açtık. Kendisini farklı tanıtarak bizimle görüştü. Ama bu görüşmeden sonra özgürlük sevincimiz gölgelendi. Çünkü konuşmalarımızı çarpıtarak servis ettiler. Bizi büyük bir özveriyle kurtaran MİT ekibinin operasyonunu adeta küçümseniyormuş gibi yayınlar yapıldı. Oysa ki biz, kurtulmamızda emeği geçen herkese binlerce kez dua ediyorduk. Devletimiz büyük bir devlet. Eğer devletimiz büyük olmasa başka ülkelerin vatandaşı gibi ya kurşuna dizilirdik ya da kafamız kesilirdi. O yüzden açıklamalarımızın çarptırılmasına kahrolduk. Çünkü devletin her aşamasında en ince detayın bile düşünülerek yapıldığı operasyon, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyordu. Oysa ki ülkemiz her zaman yanımızdaydı, milletimizin de dualarını hissediyorduk. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, bakanlarımızdan ve MİT personelinden Allah razı olsun."

GÖREV YAPMAK İÇİN SABIRSIZLANIYOR

Haberin Devamı


Can, "İsimsiz kahramanlar" diye nitelendirdiği MİT ekibi tarafından düzenlenen operasyonun, son zamanlardaki en önemli çalışmalardan birisi olduğunu kaydetti. Türkiye'ye geldikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini ağırladığını ve 1 ay idari izin verdiğini anımsatan Can, "Allah ondan razı olsun. Şimdi ailemizle vakit geçiriyoruz. Bu vaktin bir an önce bitmesini bekliyoruz. Çünkü devletimizi ve görevimizi seviyorum. Bugün her yerde bu vatan için yine göreve hazırız. Gerekirse bu vatan için şehit olurum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Veysel Can'ın eşi Melek Can da operasyondan önce emniyet teşkilatı ve kent protokolünün sürekli yanlarında olduğunu belirterek, operasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!