MİT'çi cinayetinde tutuklama

Güncelleme Tarihi:

MİTçi cinayetinde tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 13:46

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, başına 3 el ateş edilerek öldürülen eski MİT mensubu Tahsin Haluk Akter’in katil zanlısı olarak Bodrum’a getirilerek mahkemeye çıkarılan 2 şüphelinin ifadelerinin birbiri ile örtüştüğü belirtildi.

Akter’i öldürdüğünü Bodrum’da da kabul eden Tuğçe Yıldıran, kendisine "Mal mısın, koca memeli" diyerek oral seks yapmasını istediğini, hakaret ve cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü.

Bodrum’a bağlı Yalıkavak Beldesi’nin Gerişaltı Mevkii’ndeki evinde geçen 29 Mart’ta öldürülmüş halde bulunan eski MİT mensubu Tahsin Haluk Akter’i öldürdüğü iddiasıyla olarak İstanbul’da yakalanan ve Bodrum’a getirilen 28 yaşındaki Tuğçe Yıldıran ile 66 yaşındaki Müfit Ali Tengiz’in Bodrum Adliyesi’nde ifadelerinin alınması yaklaşık 14 saat sürdü. Mahkeme tutanaklarında "nakliyatçı" olduğunu belirten ve savunmasını Avukat Erdal Turan ile birlikte yapan Tengiz ifadesinde, şunları söyledi:

"Haluk, 14 yaşından beri arkadaşımdı. Görevinden uzaklaştırıldıktan sonra birlikte gelip Bodrum’a yerleştik. Haluk, zaman zaman maddi sıkıntı çektiğinde yardım ederdim. Kendisi ile bunun dışında bir ilişkim olmadı. Olay günü Duygu Demirtaş ile Haluk’un köpeğini gezdirmek için bahçeye dışarı çıkmıştım. Bir ara 2 el silah sesi duyar gibi oldum. Ama emin olamadım, etrafta çok gürültü vardı. Eve 25 dakika sonra döndüğümüzde önce Duygu içeri girdi, Tuğçe yere çökmüş oturuyordu, mutfağı gösterdi, gittiğimizde Haluk’u yerde ölü, kanlar içinde yatarken gördük. Mutfak altındaki dolabın kapısı açıktı, şakağından kan yayılıyordu ancak nefes almıyordu. Tuğçe’ye neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda, Akter’in kendisine cinsel masaj yapmasını, erkeklik organını ellemesini istediğini, ’Silah kullanmayı öğreteyim bak sana, mermi böyle ağıza verilir’ dediğini, oral seks yapmasını istediğini ve taciz ettiğini, anlattı. Ardından da ’Koca memeli, mal mısın’ diyerek hakaret ettikten sonra mutfak dolabının altına girerek su borusunu tamir etmeye çalışırken çakmak istediğini ve yere çömeldiği sırada elindeki tabancanın 3 el ateş aldığını söyledi. Tuğçe bunları anlattıktan sonra Duygu ile birlikte hemen aşağıya indiler. Ben Tuğçe’ye ‘hemen jandarmaya gidelim teslim olalım’ dediğimde bana ’Allah’ı, Muhammed’i seversen beni İstanbul’a götür. Ailem orada. İtiraf ederim bana yardımcı olurlar’ dedi. Sonra arabaya binerek oradan ayrıldık. Yolda trafik polisinin radarına yakalandık, ceza kestiler, ancak başka bir şey soran olmayınca yolumuza devam ettik. İstanbul’a geldiğimizde Tuğçe teslim olmaya niyetliydi, ancak medyada çıkan bazı haberler üzerine Haluk’un MİT’çi olduğunu öğrenince ’Bana komplo kurarlar’ diye teslim olmaya korktu. Daha sonra teslim olması için ikna ettik ve adliyeye birlikte gittik."

Müfit Ali Tengiz, anlattıklarının adliyenin kamera kayıtlarında bulunduğunu, Tuğçe Yıldıran’ın savcının yanına girdikten sonra kendisinin ayrıldığını belirterek, "Haluk’un kadınlara zaafını bilirdim, uçkuruna düşkündü. Bu olay bu nedenle başına gelmiştir. Bu olayla ilgim yoktur. Akter’i ben öldürmedim, olay öncesi ve sonrasında silah taşımadım, suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum" diye devam etti.

Turgutreis’te bulunan Odak Tatil Sitesi’ndeki villada yalnız yaşayan Tuğçe Yıldıran’ın ise mahkemede Akter’i kendisinin öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Yıldıran ifadesinde, Müfit Ali Tengiz ile Duygu Demirtaş’ın köpek gezdirmek için çıkmalarından bir süre sonra Tahsin Haluk Akter’in salondaki koltukta yanına gelip oturduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben dışarıda 100 TL’ye çok güzel masaj yaptırıyorum. Beni memnun et ben de seni memnun edeyim’ dedi. Ben öyle işlerden anlamam dedim. Cinsel organını ellememi söyledi. Ardından bana belindeki 7.65’lik Lama marka tabancasını gösterip ’Bak mermi böyle ağıza veriliyor’ dedi. Oral seks yapmayı teklif etti, sarılıp öpmek istedi. Sert şekilde reddettim. Ardından mutfak dolabının altına gitti, bir şeyleri tamir ediyordu. Benden ışık tutmam için ’Koca memeli bana çakmak getir’ dedi. Çakmağı götürdüm. ’Mal mısın nesin çakmağı doğru dürüst tut’ dedi. O anda ben de yere doğru yaklaştım. Beni ellerimden tutup kendine çekip öpmeye çalışınca diğer elimdeki tabanca 3 el ateş aldı. Korkudan tabancayı Akter’in üzerine attım, yere yığıldı kaldı. Sonrasını hatırlamıyorum. Böyle olmasını istemezdim çok pişmanım. Olaydan sonra Ali bey ile Duygu geldi, yaklaşık yarım saat sigara içerek ne yapacağımızı düşündük. Ali bey, ’Yalıkavak jandarmaya gidip teslim ol’ diyordu. Beni İstanbul’a ailemin yanına götürmesi için ikna ettim."

Yıldıran’ın cezaevi aracına binerken Turgutreis’ten duruşmayı izlemeye gelen yakınları "Korkma Tuğçe korkma adalet yerini bulacak" diyerek bağırdı. Tengiz’in Avukatı Erdal Turan ise yaptığı açıklamada, "Yıldıran ile Tengiz’in verdiği ifadeler birbiri ile tam örtüşüyor. Yıldıran cinayeti işlediğini bir kez daha itiraf etti, cinayet anında Tengiz zaten orada yoktu. Dosyada gizlilik olduğu için henüz kriminal inceleme sonuçlarını göremedik, cinayetin tamamıyla Akter’in cinsel taciz ve saldırısı üzerine işlenmiş olduğu ortaya çıktı. Duygu ise verdiği ifadede arkadaşını korumak amacıyla cinayeti Tengiz’in işlediğini söylemişti ama bu doğru değil" dedi.

Yaklaşık 14 saat süren ifade almanın ardından tutuklanan Tengiz, Bodrum, Yıldıran ise Muğla Cezaevi’ne konuldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!