MİT’çi Dervişoğlu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı oldu

Güncelleme Tarihi:

MİT’çi Dervişoğlu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 01:05

Mehmet Ulvi Saran’ın istifasıyla boşalan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına, MİT Müsteşar Yardımcısı Muhammed Dervişoğlu atandı. Dervişoğlu’nun atamasına ilişkin karar, bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı. Dervişoğlu, “gerçeğe aykırı mal bildirimi” ve “haksız mal edinme” suçlamasıyla hakkında açılan dava ile gündeme gelmişti. Gizli yapılan yargılamanın ardından Dervişoğlu, beraat etmişti.

Haberin Devamı

8 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

MİT’çi Dervişoğlu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı oldu
Dervişoğlu hakkında açılan davanın iddianamesinde, “Şüphelinin kızı Nazlı’nın da 751 bin TL’lik kaynağını açıklayamadığı harcaması olduğu” öne sürülmüştü. İddianamede, Dervişoğlu’nun 2006 ile 2012 tarihleri arasındaki harcamasının 1 milyon 432 bin lira olduğu, gelirleri göz önüne alındığında bu miktarının anormal bulunduğu savunulmuştu. Dervişoğlu’nun da mal varlığının kaynağını açıklayamadığı, çelişkili beyanda bulunduğu, hesap ve mal varlığı işlemlerinde şüpheli hareketlerin yer aldığı kanaatine varıldığı belirtilen iddianamede, Dervişoğlu hakkında 3 yıl 6 aydan 8 yıla kadar ağır hapis cezası ve memurluktan atılması talep edilmişti.

Haberin Devamı

İMZASIZ İHBARLA DAVA AÇILDI

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava basına ve izleyicilere kapalı olarak yapılmıştı. Dervişoğlu, gizli duruşmada yaptığı savunmada, “Konuyla ilgili MİT Teftiş Kurulu da soruşturma yaptı ve aklandım. Esasen isimsiz ve adressiz bir ihbar mektubu ile konu kasıtlı olarak ortaya atıldı. Bu mektubun kim tarafından dahi atıldığı araştırılmadan, soruşturmaya geçildi. Bunun esasen yurtdışından gönderilen organize bir ihbar olduğunu düşünüyorum” dediği iddia edilmişti.

MİT’çi Dervişoğlu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı oldu
MİT'çi ve kızı 1 milyon lirayı açıklayamadı

HAKİM: YIPRATMAK İSTEDİLER

Yapılan yargılama sonucunda Dervişoğlu beraatına karar verilmişti. Kararın gerekçesinde, Dervişoğlu hakkındaki davanın imzasız ihbar e-posta ile açıldığına dikkat çekilerek, “Sanık MİT Müsteşarlığı’nda üst düzey yöneticidir. Anayasal güvence altında bulunan hürriyetlerinin birtakım isnatlarla yıpratılması kişilere ve çalıştıkları kurumlara olan saygınlığı zedeleyebilir. İsimsiz ve adressiz bir ihbar mektubunun dayanaklarından öte bir delil söz konusu değildir” denilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!