MiT’ci Akter’i ben öldürdüm

Güncelleme Tarihi:

MiT’ci Akter’i ben öldürdüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalıkavak Beldesi’ndeki evinde, emekli MİT mensubu Tahsin Haluk Akter’in (63) öldürülmesi sırasında olay yerinde olduğu belirlenen ve hakkında yakalama emri çıkartılan Tuğçe Yıldırım (23) “Akter’i ben öldürdüm” diyerek Fatih Cumhuriyet Savcılığı’na teslim oldu.

Haberin Devamı

Önceki gün öğleden sonra geldiği adliyede Yıldırım’ın sorgusu, soruşturmayı Bodrum Jandarma yürüttüğü için yapılmadı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde polislerle sohbet eden Yıldırım, olay gününü şöyle anlattı:
‘Kambur Ali’ suçlanmıştı
“Duygu Demirtaş ve Müfit Ali Tengiz’le birlikte Akter’in evine gittik. Benim Tengiz’le ilişkim var. Akter, banyoda olduğum sırada bana tecavüz etmeye kalkıştı. Elinden kurtuldum, silahımı çıkartarak ateş ettim.” Akter, 29 Mart’ta evinin küvetinde ölü bulunmuş, Jandarma Akter’in öldürüldüğü 26 Mart’ta evine 2 kadının Kambur Ali olarak tanınan MİT muhbiri Müfit Ali Tengiz (63) ile geldiğini belirlemişti. 2 kadından biri olan emlakçı Duygu Demirtaş (32), “Tengiz’le tartıştı 2-3 el silah sesi duyduk” demişti.

Polis-mafya-siyaset üçgeninde adı geçmişti

Haberin Devamı

1987’DE ortaya çıkan MİT raporu, “Polis- mafya- siyaset” ilişkilerini gündeme getirmiş, MİT Arşiv- Sorgu Müdürü Ferdi Tamer ile MİT’ten Haluk Akter’in de o dönem raporla ilgili telefon konuşmaları medyaya yansımıştı. Raporu yazan MİT görevlisi Mehmet Eymür, Hiram Abbas ve Korkut Eken uzaklaştırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!