Mistik müzikler festivali

Güncelleme Tarihi:

Mistik müzikler festivali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cemal Reşit Rey Konser Salonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Mistik Müzik Festivali, 13 Kasım'da başlıyor. Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda sanatçı ve topluluğun katılacağı festival, 20 Kasım tarihine kadar sürecek.

Festivalin açılışı 13 Kasım'da Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun konseriyle yapılacak. Ahmet Özhan yönetimindeki topluluk, Tasavvuf Müziği'nin sevilen örneklerini seslendirecek.

Ermeni Surp Cartanans Kilisesi Korosu ile Katolik Süryani Korosu'nun konseri 14 Kasım'da. Bu konserde kökleri eski Akad, Asur, Babil ve Keldani kültür temellerine dayanan Süryani ilahilerinden örnekler seslendirilecek.

Bu ilginç konserin ardından aynı gece Amerikan blues tarihine 'Blues Ustaları' olarak geçen The Emmit Powell Gospel Elites'in konseri var.

İstanbul Latin Katolik Cemaati tarafından kurulan Saint-Esprit Korosu ise 15 Kasım'da müzikseverlerle buluşuyor. Bu topluluktan sonra İstanbul Yahudilerinin sinagoglarda söylediği ilahileri seslendiren Cako Taragano Sinagog İlahileri Korosi'nun konseri var.

Festivalin ilginç konuklarından biri de Bauls of Bengal. Gruplarına 'çılgın' anlamına gelen Baul adını veren Bengalli müzisyenler, festival seyircisine etkileyici bir konser verecek.

Taşkın Savaş yönetimindeki Bektaşi Nefesleri konseri 16 Kasım'da izlenebilecek.

17. yüzyıl koro müziğinin günümüzdeki en iyi temsilcilerinden biri olan Rus Devlet Oda Korosu'nun konseri 17 Kasım'da.

Festivalin ilginç gösterilerinden biri de Rosa Zaragoza ve grubunun sahneleyeceği Endülüs Ruhu. Katalonyalı sanatçı Zaragoza, sefaradlardan sinagog müziğine, Fas dans müziğinden Katalan kilise müziklerine kadar geniş bir yelpazede eserler seslendirecek.

3. Uluslararası Mistik Müzikler Festivali, 20 Kasım'da Togo Afrika Dans Topluluğu'nun gösterisiyle sona erecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!