Mississippi Nehri taştıkça taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Mississippi Nehri taştıkça taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

Kuzey Amerika’nın en büyük nehri Mississippi, 1930’lardan beri görülmemiş su seviyesine çıktı. Taşkınla binlerce evi su bastı.

Haberin Devamı

ABD’nin en büyük akarsuyu Mississippi Nehri, aşırı yağışlar nedeniyle taştı, iki aydır doğal felaketlerle boğuşan ülkenin güneyine bir darbe daha vurdu. Taşkın nedeniyle nehrin kıyısındaki yerleşim yerleri sular altında kaldı, binlerce ev tahliye edildi ve yüzlerce araç suya gömüldü.
Taşkın, Missouri Eyaleti’ndeki karayollarının trafiğe kapanmasına da neden oldu. On binlerce dönüm ekili tarım alanı sular altında kalırken Memphis kenti polisi, kapı kapı dolaşarak binlerce evin tahliye edilmesini istedi. Büyük maddi hasara sebep olan taşkın şimdi de bölgedeki petrol tesislerini tehdit ediyor. Taşkın bölgesinden güvenli bölgelere nakledilen afetzedeler çeşitli sığınaklara yerleştirildi. Meteorologlar, su seviyesinin 1930’lu yıllardan bu yana en üst seviyeye ulaştığı Mississippi Nehri’ndeki yükselmenin yavaşlayarak da olsa devam edebileceği uyarısında bulunarak yetkilileri ve eyalet sakinlerini tedbiri elden bırakmamaya çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!