Mısır'dan Sina'da hava operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Mısırdan Sinada hava operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 14:48

Mısır ordusunun Sina yarımadasındaki hedeflere roketlerle düzenlediği operasyonda 8 militan öldürüldü, 15'i de yaralandı.

Haberin Devamı

Mısır devlet kanalı Nile TV, Sina Yarımadası'ndaki Şeyh Züveid yakınlarında bulunan iki şehre orduya ait helikopterlerden roket atıldığını ve 15 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Televizyon kanalı çok fazla detay vermezken, ordu kaynakları da kara operasyonunun havadan da desteklendiğini ifade etti. Reuters'a konuşan söz konusu kaynak, operasyon devam ettiği gerekçesiyle ayrıntı vermedi.

Görgü tanıkları ise Apache helikopterlerinin sabah saatlerinden itibaren çok sayıda bomba bıraktığını söyledi. Dört helikopter gördüklerini söyleyen bu kişiler, helikopterlerin silah depolarını da hedeflediğini aktardı.

Gazze Şeridi'ne ve Refah sınır kapısına çok yakın olan bölgede, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından devrilmesinden bu yana tansiyon sürekli yükseliyor. Bölgedeki gerginlik, Gazze Şeridi'ne yakınlığı sebebiyle ABD'yi de endişelendiriyor. 19 Ağustos günü de Mısırlı polisleri taşıyan iki araca İslamcı militanlar tarafından düzenlenen saldırıda 25 polis öldürülmüştü.

BAKMADAN GEÇME!