Mısır'dan Sina’ya hava operasyonu: 20 ölü

Güncelleme Tarihi:

Mısırdan Sina’ya hava operasyonu: 20 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 12:55

İsrail-Mısır sınırında bulunan polis karakoluna Pazar günü düzenlenen ve 13 Mısırlı polisin ölmesine, yedisinin de yaralanmasına neden olan saldırıya cevap olarak Kahire, Sina’da hava saldırıları başlattı.

Haberin Devamı

Mısır'ın resmi yayın organı El Ahram'ın bildirdiğine göre, Gazze sınırındaki operasyonda şu ana kadar 20 kişi öldürüldü.

Hafta sonu Mısır-İsrail sınırında meydana gelen olayın İslamcı militanlar tarafından gerçekleştirildiği öne sürülmüştü. Müslüman Kardeşler ve Hamas ise saldırıyla ilgili olarak İsrail'i suçlamıştı.

Önce iki zırhlı aracı kaçırıp karakola saldıran militanlar, daha sonra sınırdan araçlarla İsrail'e girmiş, burada araçlardan biri kendi kendine patlarken, İsrail helikopteri tarafından açılan ateş sonucu diğer araç da durdurulmuştu.

Dün akşam saatlerinde, Mısır emniyet güçlerinin ve askerlerin, El Ariş kentinde ve birçok komşu köyde konuşlandığı, Refah ve Şeyh Zuveyd kentlerinin sınır yollarına güvenlik barikatları kurduğu duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü’nün, başlatılan operasyonlar kapsamında, 2005 yılında Sina'da meydana gelen patlamalardan sonra yaşananların tekrarlanmaması için doğrudan çatışma ortamına girmemeyi planladığı söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!