Mısır'da Kirdase operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Mısırda Kirdase operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 01:25

Mısır'da güvenlik güçleri, Kahire'nin batısındaki Giza iline bağlı Kirdase'ye operasyon düzenledi. Operasyon sırasında ağır yaralanan üst düzey polis yetkilisi Nebil Ferac hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, askerlerin zırhlı araçlarla Kirdase semtine girdiği sırada bazı semt sakinlerinin güvenlik güçlerine makineli tüfeklerle ateş açması sonucu ağır yaralanan Giza Emniyet Müdür Yardımcısı Tümgeneral Ferac hayatını kaybetti.

MISIRLI TÜMGENERALİN VURULMA ANI / FOTO GALERİ

Kirdase Karakolu, 14 Ağustos günü RPG'ler ve silahlarla vurulduktan sonra kullanılamaz hale gelmişti. O günlü olaylarda Kirdase Karakolu'nda 11 polis yaşamını yitirmişti. Güvenlik güçlerinin bugünkü operasyonu da 14 Ağustos'taki olaylarda parmağı olanları yakalamak. Güvenlik güçleri, önceden belirlediği 140 kişiyi kapı kapı dolaşarak aradı. Operasyonda şimdiye kadar 48 kişi tutuklandı. Helikopterlerle de desteklenen operasyon halen devam ediyor.

Haberin Devamı

'Kanlı Çarşamba' olarak anılan 14 Ağustos günü, Mısır güvenlik güçleri devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçilerine yönelik operasyon düzenlemiş ve yüzlerce kişi yaşamını yitirmişti.

Bu arada Kirdase'ye operasyon düzenlendiği sırada Kahire metrosunda da bomba yerleştirildiği haberleri geldi. Bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemede, bunun bomba süsü verilmiş düzenek olduğu ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!