Mısır nükleer enerji peşinde

Güncelleme Tarihi:

Mısır nükleer enerji peşinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 12:33

Mısır'ın, yeni hükümetin uygulamaya koyduğu kalkınma projeleri kapsamında nükleer enerji için yatırımlara başlayacağı bildirildi. Öte yandan İsrail'in, Mısır'ın Almanya'ya sipariş ettiği denizaltıların satışını engellemeye çalıştığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, düzenlediği basın toplantısında, nükleer enerjinin barışçıl amaçlı kullanılmasının Mısır'ın doğal hakkı olduğunu  belirterek, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin nükleer teknoloji konusunda birden  fazla Mısırlı yatırımcıyla görüştüğünü kaydetti.
       
Basın toplantısında Mısır'ın yeni dönemde izleyeceği dış politikaya ilişkin bilgiler de veren Ali, Mursi'nin ulusal çıkarları göz önünde bulundurma  şartıyla tüm dünya halklarına açılmaya çok önem verdiğini dile getirerek, “Yeni  dönemde dengeli uluslararası ilişkilerin kurulması bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Çin ve İran ziyaretlerine de değinen Ali, söz konusu temasları “doğru zamanda ve başarılı ziyaretler” olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

İSRAİL DENİZALTI SATIŞINI ENGELLEMEK İSTİYOR
       
İsrail'in, Mısır'ın Almanya'ya sipariş ettiği  Dolphin tipi iki denizaltının satışını engellemek için girişimde bulunduğu iddia edildi.
       
İsrail medyasının, konu ile ilgili olarak İsrail'in, Alman Hükümeti  nezdinde girişimde bulunarak Mısır'a denizaltı satışını engellemeye çalıştığını  yazmasının ardından Mısır Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yazılı bir açıklama  yaptı.
       
Almanya'dan sipariş edilen denizaltıların alımı ile ilgili anlaşmanın  herhangi bir sorun olmadan devam ettiği vurgulanan açıklamada, konu ile ilgili İsrail medyasında çıkan haberlerin Mısır'ın istikrarını hedef aldığı savunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!