Mısır çarşısı davası öncesi Pınar Selek'e destek

Güncelleme Tarihi:

Mısır çarşısı davası öncesi Pınar Seleke destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 10:44

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili sosyolog Pınar Selek'in yargılandığı dava öncesi adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı

"YENİ TÜRKİYE'NİN ESKİ LEKESİ"
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamaya Pınar Selek'in babası aynı zamanda avukatı Alp Selek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Fransa'dan gelen akademisyenler katıldı. "Pınar için adalet için" sloganları atan grup, "Pınar Selek'in Beraatını Geri İstiyoruz'" yazılı pankart açtı ve "Hala Tanığız Platformu" adına basın açıklaması okundu. Platform adına yapılan basın açıklamasında, "Bilindiği gibi 16 yıldır 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, özel yetkili mahkemeler kaldırıldığı için, 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeni bir mahkeme heyeti önünde görülmeye başlandı. Mahkeme yeni ama bu dava çok eski. O kadar ki biz ona yeni Türkiye'nin eski lekesi adını veriyoruz. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 hafta önce görülen davada Cumhuriyet Savcısı Pınar Selek hakkında gerekçesiz müebbet talebini yineledi. Gerekçesiz sıfatını özellikle vurguluyoruz. Zira ilk günden bugüne davada yeni hiçbir delil yok. Onun yerine hukuksuzluğun boyutuna ve davanın siyasi yönüne kanıt olarak sıralanan 3 beraat var" denildi.

Haberin Devamı

"BERAATE KADAR BU DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ"
Davanın seyrini gözlemlediklerini belirten platform, "Tanık olduğumuz bu zulüm karşısında 4. kez adaleti arıyoruz. Yılmadan nihai beraate kadar bu davanın takipçisiyiz. Çünkü biz daha Pınar'la bu şehirde gülüp şarkı söyleyeceğiz" açıklamasını yaptıktan sonra duruşmayı takip etmek üzere adliyeye girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!