Minyatür Galata

Güncelleme Tarihi:

Minyatür Galata
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2002 01:38

Türkiye'nin tarihi-turistik değerlerinin 25 kez küçültülerek yapılan minyatürlerinin yer aldığı Haliç’teki Miniatürk'ü Turizm Bakanı Mustafa Taşar ve İstanbul Valisi Erol Çakır'a gezdiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna,‘‘Hayal merkezi olmuş, canlı, yaşayan, fuarcılık, kongre merkezi, hizmet sektörünün öne çıktığı bir İstanbul'u hedefliyoruz’’ dedi.

Gürtuna, bu nedenle Haliç'in içinin ve çevresinin temizliğinin çok önemli olduğunu belirterek, ‘belki’ bu yaz bile Haliç'te yüzebileceğini söyledi.

İstanbul'a çok büyük önem vererek ülke turizminin 'Amiral gemisi'olarak gördüklerini belirten Kültür Bakanı Mustafa Taşar da ‘‘Bugün 1.5 milyon turist geliyor. Hedefimiz projeleri destekleyerek ilk etapta 5, daha sonra 10 milyon turisti İstanbul'a çekmek’’ dedi. Miniatürk parkının tanıtım törenine Kültür AŞ Genel Müdürü Cengiz Özdemir, Prof.Dr. İlber Ortaylı ve çok sayıda davetli katıldı.


Tarihi eserler 25 kez küçültüldü


Turizm Bakanı Mustafa Taşar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın tanıtımını yaptığı Miniatürk'te yer alacak eserler şunlar: Ayasofya Müzesi, Kız Kulesi, Efes Antik Şehri, Dolmabahçe Sarayı, Nemrut tapınağı, Saint Antoine Kilisesi, Aspendos Tiyatrosu, İshakpaşa Sarayı, Peri Bacaları, Anıtkabir, Galata Kulesi, Yeşil Türbe (Bursa), Atatürk evi (Selanik), Aşıkpaşa Türbesi (Kırşehir), Mescid-i Aksa (Kudüs), Sultan Süleyman Surları (Kudüs), Kubbet-üs Sahra (Kudüs), Soğuk Çeşme Sokağı, Sadullah Paşa Yalısı, Hz. Ömer Camii.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!