‘Minilinin peşine erkekler takılsın’

Güncelleme Tarihi:

‘Minilinin peşine erkekler takılsın’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 01:02

Antalya’da Varsak Lisesi’nden iki hafta önce Kepez Atatürk Anadolu Lisesi’ne atanan ve Almanca öğretmeni olan müdür yardımcısı Filiz G., geçen hafta pazartesi günü okuldaki 31 sınıfın başkanı öğrencilerle toplantı yapıp kılık kıyafet konusunu görüştü. İddiaya göre sınıf başkanları toplantısında kısa etek giyen kızlara karşı önlemler de ele alındı. Sınıf başkanı öğrencilerden bazıları, toplantıda neler konuşulduğunu okulun diğer öğretmenlerine anlattı.

Haberin Devamı

‘KIZLAR TAYT GİYİYOR’

Öğrencilerin iddiasına göre Filiz G., “Bu okulda kızlar kısa etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor” dedi. Filiz G., bunun önlenmesi için de kısa etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrencilerin takılmasını, bundan rahatsız olacak kızların düzgün giyinmek zorunda kalacağını söyledi.

‘TACİZDE KİM SUÇLU’

Filiz G.’nin sözleri, ertesi günkü Öğretmenler Kurulu toplantısında da gündeme geldi. Bir öğretmenin sorusu üzerine Filiz G., “Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur?’ karşılığını verdi. Öğretmen ise “Tabii ki taciz eden suçludur” dedi. Bu diyaloglar toplantı kayıtlarına da girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!