Minik Prenses vaftiz edildi

Güncelleme Tarihi:

Minik Prenses vaftiz edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 17:31

İspanya'da Veliaht Prens Felipe ve Prenses Letizia'nın 31 Ekim'de dünyaya gelen kızı Prenses Leonor, Katolik inancı gereği bugün vaftiz edildi.

Haberin Devamı

İspanyol Kraliyet Sarayı Zarzuela'da düzenlenen törene kraliyet ailesinin yanı sıra eski gazeteci Prenses Letizia'nın ailesi, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, Senato ve Meclis başkanları, Anayasa Mahkemesi başkanı, Madrid Özerk Yönetimi başkanı ve Madrid Belediye başkanı katıldı.

Tören boyunca uyuyan Prenses Leonor'un vaftiz babalığını dedesi Kral Juan Carlos ve Kraliçe Sofia yaptılar.

Madrid Kardinali Rouco Varela tarafından yapılan vaftizde kullanılan mermer leğenin 12. yüzyıla ait olduğu ve özel olarak Salamanca'daki Santo Domingo el Real de Madrid Manastırı'ndan getirildiği, kraliyet ailesinin geleneklerine uygun olarak Prens Felipe ve kız kardeşlerinin de bu leğende vaftiz edildikleri bildirildi.

Vaftizde kullanılan su ise Kudüs'teki kutsal topraklardan geçen Ürdün nehrinden özel olarak getirildi.

Haberin Devamı

Prenses Leonor'un doğumuyla İspanya'da uzun süredir tartışılan krallığın babadan oğula değil, babadan kıza da geçebilmesi tartışılırken, gelecek yıllarda bu yasal değişikliğin yapılması hususunda siyasi partiler hemfikir olduklarını açıkladı. Krallığın babadan kıza geçmesinin yasalaşması halinde Leonor, babası Prens Felipe'nin kral olmasından sonra ilk İspanya kraliçesi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!