Minik Kelebek lakaplı dev kargo uçağı Bursa'da

Güncelleme Tarihi:

Minik Kelebek lakaplı dev kargo uçağı Bursada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 11:08

Dünyanın en büyük uçaklarından biri olan "Minik Kelebek" lakaplı Antonov 124 tipi Rus yapımı kargo uçağı Bursa Yenişehir Havalimanı'na yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen indi. Dev uçak, Çanakkale'deki bir firmanın arıtma tesisi için, tek parça halinde 81 ton ağırlığındaki döküm pervane parçası getirdi.

Haberin Devamı

Firmanın Lojistik Müdürü Hakan Basa'nın verdiği bilgide, Şanghay'da özel üretilen parçanın bütünü bozulmadan taşınabilmesi için Antonov 124 tipi uçağın kiraladığını belirtti. Çin'den havalanan uçağın 20 saatlik yolculuğun ardından Bursa'ya geldiğini ifade eden Basa, "Zorlu hava koşullarında bize havalimanını hazırlayan Yenişehir Havalimanı İşletmeleri Müdürü Recep Pak ve çalışanlara teşekkür ederiz.

Minik Kelebek lakaplı dev kargo uçağı Bursada

Bu uçağı parçamızı getirtmek için özel olarak kiraladık. Bu havaya rağmen uçağımız sorunsuz şekilde indi. Çin'den havalanan uçak, Rusya'da yakıt ikmali yaptıktan sonra toplam 20 saatlik yolculuğun ardından Bursa'ya indi. Bursa'daki yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen uçak sorunsuz bir şekilde piste iniş yaptı" diye konuştu.

Haberin Devamı

400 ton boş ağırlığa, 120 ton taşıma kapasitesine sahip dünyanın en büyük uçaklarından biri olan "Minik Kelebek", tank ve büyük tonajlı malzemelerin taşınabilmesi için üretildi. Özel firmalarca da kiralanabilen uçaktan dünyada sadece 5 havayolu şirketinde bulunuyor ve kargo bölümü kapasitesi sayesinde çok büyük boyutlardaki nesneleri de taşıyabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!