Minik Azad’ı parçaladı

Güncelleme Tarihi:

Minik Azad’ı parçaladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

Silivri’deki Harput Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Celal İnaldı’nın 5 yaşındaki oğlu Azad, bahçelerinde birlikte büyüdüğü köpekleri Kurt’u sevince, Kangal kırması Haydut kıskandı. Agresif bir yapısı olan Haydut, üzerine atladığı Azad’ı şahdamarını parçalayarak öldürdü.

30 Nisan’da annesiyle İstanbul’da alışverişe giden Azad, 18.30’da Silivri Ortaköy’deki villalarına döndüklerinde, bahçede köpeklerle oynamak istedi. Görevliler poşetleri taşırken, Celal İnaldı eve geldi. Kapıda görevlilerle konuşurken bir gürültü koptu. Havlama ve çığlık seslerine koşan Celal İnaldı, oğlu Azad’ı, köpekleri Haydut’un altında gördü. 62 yaşındaki işadamı, kanlar içindeki oğlu Azad’ı, otomobiline bindirip altı kilometre ilerideki Onur Hastanesi’ne kucağında götürdü. Boynunda ve ensesinde derin yarıklar oluşan, şahdamarı parçalanan Azad’ın hastaneye ulaştıklarında yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

Yavruyken aldık

Azad, "Çaput İmparatoru" olarak tanınan Celal İnaldı’nın 6 kız, 3 erkek çocuğu arasında en küçük olanıydı. Azad doğmadan bir yıl önce Haydut’u daha yavruyken büyütmeye başladıklarını söyleyen Celal İnaldı, "Biz meraklıyız, köy çocuğuyuz, davarcılık yapmışız. Ben büyüttüm Haydut’u. Bir baktım ki evladımı parçalamış. Doktorlar kıskanmıştır
/images/100/0x0/55eb11a6f018fbb8f8a90349
diyorlar. Bir yerini ısırmıyor, öldürmek için saldırmış. Olaydan sonra 12 saat boyunca yerinden kıpırdamamış. Zaten belediye ekipleri geldiğinde suçunun farkında, sessizdi" dedi.

Kulübe gül bahçesi oldu

Haydut, Silivri Belediyesi veterineri tarafından uyutuldu. Kurt ise, başka bir çiftliğe gönderildi. Celal İnaldı, kanlar içindeki kulübeyi ertesi gün yıktırdı. Şimdi yerine gül bahçesi yapılıyor. "Azad benim son gülümdü, yaşama sevincimdi" diyen Celal İnaldı, acısın şu sözlerle anlattı:

"Takdiri ilahi diyorlar, ama ben küstüm hayata. 40 yıldır ülkeme fabrikalar kurdum. Belki de Allah bana ’dur’ dedi. Ne mal ne mülk gözümde değil. Bir fabrikada ben çalışsaydım da çoluğum çocuğum yanımda olsaydı. Acım çok büyük. Azad, hareketli bir çocuktu. Bir saniye peşimden ayrılmazdı."

Sevgi paylaşımı agresifleştirir

Veteriner Hekim Talat Gülbay hayvanların sevgiyi paylaşırken agresifleşebildiğini belirterek şunları söyledi: "İki köpek aynı yere ait. Bağlı ve belli alanda kapalı, görev köpekleri. Alanlarını korurlar, dışarıdan alana girmeye çalışan her şeyi bertaraf etmeye çalışırlar. Buna insan da dahildir.

Hayvanların bebekken sosyalize edilmesi lazım. Hayvanlar sıradışı bir şey olmadıkça sahiplerine saldırmazlar. Çok enteresan bir şey. Çocuk hayvanı ürkütecek bir hareket yaptıysa ürkme hareketi başlayınca silsile halinde devamı gelir. Kangal kendini sevdirmek, sırayı kapmak isteyebilir.

Çocuk bunu yanlış anlayıp ürktüyse köpek de korkmuştur. Hiçbir hayvan durduk yere saldırmaz. Hayvanlar sevgiyi paylaşmak konusunda agresif olabiliyorlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!