Minibüs şoföründen örnek davranış

Güncelleme Tarihi:

Minibüs şoföründen örnek davranış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 17:08

YALOVA’da 58 yaşındaki minibüs şoförü Kadir Hoşgör, aracında bulduğu ve içinde 15 bin TL’lik takı bulunan çantayı polise teslim etti. Polis, mücevherlerin sahibine ziraat altınının alındığı banka kayıtlarından ulaştı. Mücevherlerini teslim alan Vuslat Kamer, “Alın terimle kazandığım parayla aldığım takıları kaybettiğimde hiç korkmadım. Bana geri döneceğine emindim” diyerek minibüs şoförüne teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yalova’da şehir içi hatlarında minibüs şoförlüğü yapan Kadir Hoşgör, sabah aracının temizliğini yaparken bir çanta buldu. Çantanın içindeki altın ve takıları gören Hoşgör, hemen çantayı Gazi Osmanpaşa Mahallesi Polis Merkezi’ne götürüp polise teslim etti.

Polis Merkezi’nde yapılan incelemede çantada 13 ziraat altını, 100 gramlık külçe altın, 10 cumhuriyet altını, bir ‘kelepçe’ diye adlandırılan bilezik ve künye, 7 yüzük, 3 kolye, bir bileklik ile üzerinde saat olan yuvarlak top, 13 çeşitli küpe ve benzeri eşyalar olduğu görüldü.

Ziraat altınlarının Ziraat Bankası’ndaki kaydını çıkartan polis, altın ve takıların sahibi Vuslat Kamer’e telefonla ulaştı. Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan Kamer, 20 yaşındaki kızı Canan Rabia Kamer ile birlikte gelerek çantasını aldı.

ANKARA'DA MEMURMUŞ

Devlet memuru olduğunu ve Ankara’da görev yaptığını belirten Kamer, inanılmaz bir olay yaşadığını belirterek, “Paşakent Mahallesi’nden minibüse bindim ve Kartal İskelesi’nde indim. İstanbul’a geçtiğimde çantamın olmadığını fark ettim ve deniz otobüsünde unuttuğumu zannettim. Daha sonra telefon gelince çok sevindim. Minibüs şoförü ile emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Çantada 15 bin TL’lik takı vardı” dedi.

Altınları kızının eğitimi için biriktirdiğini söyleyen Kamer, “Alın terimle kazandığım parayla aldığım takıları kaybettiğimde hiç korkmadım. Bana geri döneceğine emindim” dedi.

Minibüs şoförü ise, bir vatandaş olarak insanlık görevini yaptığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!