Minibüs çarptı, 8 yaşındaki Berkay öldü

Güncelleme Tarihi:

Minibüs çarptı, 8 yaşındaki Berkay öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 16:01

BAYRAMPAŞA’da 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Berkay Özbek, okulun önünden yolun karşısına geçeceği sırada minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Vatandaşlar, bir süre önce yaya üst geçidinin okulun önünden kaldırıldığını belirterek tepki gösterdi. Bazı görgü tanıkları minibüs sürücüsünün hızlı olduğunu ve kırmızı ışıkta geçtiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Kaza saat 12:30 sıralarında, Terazidere Mahallesi Esenler Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Uluğbey Ortaokul öğrencisi 8 yaşındaki Berkay Özbek, okul çıkışı evine gitmek için trafik ışıklarında karşı yöne geçmek istedi. Bu sırada kırmızı ışıkta geçtiği ileri sürülen Hakan K’nın kullandığı 34 M 3366 plakalı Esenler-Topkapı hatlı minibüs Berkay Özbek’e çarptı. Kanlar içinde kalan Berkay Özbek olay yerinde hayatını kaybetti. Öğrenci velileri ve vatandaşlar, kaçmaya çalışan sürücüyü yakalayarak linç etmek istedi. Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü’ne yaklaşık 100 metre mesafede meydana gelen kazayı gören polisler olay yerine koştu. Polisler, linç edilmek istenen Hakan K’yı öğrenci velilerinin elinden güçlükle kurtardı. Yapılan incelemenin ardından Berkay Özbek’in cesedi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gözaltına alınan minibüs sürücüsü Hakan K., kırmızı ışıkta geçmediğini ve hızının normal seviyede olduğunu söyledi.

VATANDAŞLARIN ÜSTGEÇİT TEPKİSİ

Öte yandan, vatandaşlar geçen yıl okulun önünde olan üst geçidin yetkililer tarafından kaldırıldığını ve yerine trafik ışıklarının konulduğunu söyledi. Üst geçidin kaldırılmasına tepki gösteren öğrenci velileri ise, "Minibüsler yolcu kapmak için bu yoldan hızlı gidiyorlar. Trafik ışıklarını minik öğrenciler fark edemeyebilirler. Üst geçit olsaydı, belki bu kaza olmayacaktı" dediler.

Kazayı gören bazı vatandaşlar, minibüsün kırmızı ışıkta geçtiğini ve çok hızlı olduğunu söylediler. Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!