Geriİsimler Sözlüğü Mina ne demek? İşte Mina isminin anlamı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mina ne demek? İşte Mina isminin anlamı

Mina ne demek? İşte Mina isminin anlamı

Mina, son zamanlarda popüler isimlerden biri haline geldi. Kız çocuk bekleyen anne-baba adayları Mina isminin anlamını merak ediyor. Arapça, Afgan Dili ve Estonca dillerinde kullanılan Mina her bir dilde farklı anlamları içeriyor. Peki, Mina ne demek? Mina isminin anlamı nedir?

Mina ismi Arapça, Afgan Dili ve Estonca dillerinde kullanılan bir sözcüktür. Aynı zamanda Nepal dilinde kullanılmaktadır. Arapçada Mekke’nin bir bölgesinin adı olarak kullanılır. Bu bölge günümüzde hacda ziyaret edilmektedir. Sözcük Nepal dilinde çok değerli olan anlamındadır. Afgan dilinde ise, aşk sözcüğünü karşılar.

Mina İsminin Özellikleri

Mina ismi, doğuştan getirilen yetenekleri simgeler. Bu kimseler edebiyat ve hitabet alanında kendilerini geliştirebilir. Aynı zamanda zekayı, aklı ve mantığı ifade eder. Bu isme sahip kimseler pozitif bilimlere karşı meyillidir. Adım attıkları her alanda başarıya sahip olurlar.

Mina İsmi Kur'an'da Geçiyor Mu?

Mina ismi Kur'anda geçmemektedir. Ancak Arap toplumunda kız çocuklarına bu isim sıklıkla verilir. Ünlü yazar ve akademisyen Mina Urgan bu isme sahiptir.

 

False