Mimarlık kültürünün merkezi

Güncelleme Tarihi:

Mimarlık kültürünün merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2001 01:47

1999'da Tepe İnşaat bünyesinde kurulan Mimarlık Kültürü Merkezi, bu yıl Tepe'den ayrılarak etkinliklerine XXI Mimarlık Kültürü Merkezi adı altında devam ettirmeye başladı. Projeyi Hasan Barutçu, Prof. Dr. Haluk Pamir ve Dr. Suha Özkan tasarladılar.

Merkez, mimarlık kültürüyle ilgili her türlü etkinliği düzenliyor:

DERGİ: İki ayda bir yayımlanan XXXI Mimarlık Kültürü Dergisi sadece mimarlara değil, mimar olmayanlara da hitab ediyor. Her sayısında ayrı bir tema ele alınıyor. Örneğin yaz eğlencelerinde mimarlık ya da doğal, doğal doğallık gibi. Derginin bugüne kadar 10 sayısı çıktı.

KİTAPLAR: Bugüne kadar biri İngilizce dört kitap yayımladı.

TV YAYINI: Mimarlık ve Yaşam adlı diziyi hazırladı. İkinci dizisi ‘‘Mimarlığı Koruyan ve Destekleyenler’’ de hazırlandı, yayınlanmayı bekliyor.

MİMARLIK HAFTASI: İlki 20-24 Kasım 2000 arasında İstanbul'da yapıldı. İkincisinin ise önümüzdeki ilkbaharda yapılması planlanıyor.

SERGİLER: Geçen yıl düzenlediği ve üç mimarlık ödüllerinin yer aldığı sergiden başka, bir de genç mimarlar için düzenlediği yarışmanın sonuçları ‘‘Yeni Arayışlar: Genç Türk Mimarları’’ başlığıyla bir sergiye konu oldu, 12 şehri dolaştı.

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile çocuk ve gençlere yönelik bir mimarlık atölyesi düzenledi.

Mimari görgüyü arttırmak için mimarlık gezileri düzenliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!