Mimar Yolcubal’a kurşun yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Mimar Yolcubal’a kurşun yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Peyzaj Mimarları Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal, önceki gece Bodrum’daki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Genç kadının geçen ay suç duyurusunda bulunduğu yazar ve işadamı Cihan Oskay, dün İstanbul’da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MAVİ Yol Girişimi aktivistlerinden, Peyzaj Mimarları Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal (36), önceki gün 23.00’te Bodrum’daki evinin otoparkında otomobilden inerken silahlı saldırıya uğradı. Yaklaşık 3 metre mesafeden ateşlenen 7.65 mm’lik tabancadan çıkan 9 mermiden 8’i vücuduna isabet eden Yolcubal, olay yerinde yaşamını yitirdi. Yolcubal’ın geçen ay Cihan Oskay (57) tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis, Oskay’ın peşine düştü. Oskay İstanbul’da yakalandı.

Roman yazdı, afiş astı

Hülya Yolcubal’ın mimar arkadaşlarından E.Y., “Hülya, Cihan Oskay ile 8- 9 ay önce kısa süren bir ilişki yaşadı. Ancak bu kişinin dengesiz hareketlerini görünce ayrılmak istedi. Oskay bunu kabullenemedi. Hülya çareyi polise gitmekte buldu. Başına bunların geleceğini bilemezdik” dedi. Cihan Oskay’ın, Hülya Yolcubal’a atfen ‘Yeşillikler Üstünde Aşk’ adlı bir roman yazdığı, bu romandaki düşüncelerinin ve yer verdiği fantazilerin Yolcubal’ı rahatsız ettiği de öne sürüldü. Anne Necla Yolcubal, “Kızıma olan ilgisini göstermek için Bodrum’da direklere yazılar yapıştırmış, duvarlara yazılar yazmış. Kızımın arkadaşları Hülya görüp üzülmesin diye bu yazıları söküp, siliyordu” dedi.

Haberin Devamı

Otoparkta vuruldu

Necla ve Nejat Yolcubal Bodrum’daki evinin otoparkında öldürülen kızları Hülya Yolcubal’ın cenazesini İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan aldı. Yolcubal’ın cenazesi Kocaeli’ne götürüldü.

İstanbul polisi yakaladı

 ESKİ sevgilisi Hülya Yolcubal’ı öldürdüğü iddia edilen Cihan Oskay Bodrum’dan kiralayarak İstanbul’a kaçtığı otomobilde yakalandı. İstanbul’a gelir gelmez Oskay’ın eski eşini arayarak, cinayetle ilgili internette adının geçip geçmediğini sorduğu belirlendi. Arayan numaranın Göztepe’deki bir telefon kulübesi olduğu tespit edildi. Oskay’ın eski eşi ile irtibata geçen polis, telefon kulübesi çevresinde de uygulama başlattı. Oskay, saat 16.00 sıralarında 48 VM 6080 plakalı otomobilde yakalandı. Oskay sağlık muayenesine götürülürken gazetecilerin sorularına, “Cinayetle bir ilgim yok” cevabını verdi. ? Sefa KIDIK / DHA

Haberin Devamı

Şike iddialarıyla gündeme gelmişti

CİHAN Oskay, 2 Ağustos 1985 tarihinde 12 yaşında olan oğlunu Bodrum’da jetski kazasında kaybetmiş ve ardından onun anısına ‘Kanlı Deniz’ adlı kitabı yazmıştı. Kumbahçe Mahallesi’ndeki bir sokağa Bodrum Belediyesi’nce oğlu Osman Burçak’ın adı verilen Cihan Oskay, “2000- 2001 yılı futbol sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe’nin son maçında Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla şike ve teşvik primine aracılık ettim” sözleriyle gündeme gelmişti. Cihan Oskay, çeşitli dönemlerde Tercüman ve Fotospor gazetelerinde spor, Akşam Gazetesi’ndeki Pencere ekinde de yemek zevki üzerine yazılar yazmış, İstanbul’da restoran işletmeciliği yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!