Milyonluk lüks yatta dost kazığı

Güncelleme Tarihi:

Milyonluk lüks yatta dost kazığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 11:02

Kaleci Volkan Demirel, birikimini arkadaşı Yener Balta’nın ağabeyinin çalıştığı bankaya yatırdı. Volkan daha sonra Yener Balta’nın şirketinden yat satın aldı. Polis bankacı ağabeyin zimmetine geçirdiği 3 milyon TL’nin bir kısmını Balta’ya gönderdiğini belirledi. Volkan konuyla ilgili olarak savcıya ifade verdi.

Haberin Devamı

En seksi futbolcu eşleri / Foto Galeri

Futbolcuların imrendiren hayatları / Foto Galeri

Ünlüler ve lüks oyuncakları / Foto Galeri

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel'in, Belçika güzellik kraliçesi seçilen sözlüsü Zeynep Kübra Sever ile mavi tura çıktığı "Number One" adlı lüks yatının, banka mudilerinden hortumlanan paralarla inşa edildiği ortaya çıktı. Bir başka deyişle, yatı yapan şirket, 'hortumlanan' paralarla finanse edildi. Başarılı kaleciyi mağdur eden ve geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliye Sarayı'nda Savcı Özcan Özdemir'e müşteki sıfatıyla ifade vermesine kadar uzanan sürecin belgeleri ortaya çıktı.


MÜŞTERİLER FARK ETTİ

Abdurrahman Şimşek'in haberine göre, Finansbank'taki zimmet skandalı, aralarında Volkan Demirel'in de bulunduğu 30 kadar banka müşterisinin, hesaplarında kendilerinin bilgisi dışında çeşitli para hareketleri olduğunu belirterek banka yönetimine şikâyette bulunmaları üzerine ortaya çıktı. Bu işlemleri yaparken müşterilerinin imzalarını taklit eden ve sahte dekontlar hazırlayan Caner Balta'nın zimmetine nasıl para geçirdiği Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Saadettin Ulusoy'un hazırladığı 16 Aralık 2009 tarihli fezlekede detaylarıyla anlatıldı. İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı uzmanlarının yaptığı incelemeler sonucunda, Caner Balta'nın bazı müşterilerin imzalarını taklit ettiği tespit edildi. Buna göre Balta, müşterilerin hesaplarında oynama yaparak zimmetine 3 milyon TL geçirmişti.

KARDEŞİ HORTUMLADI

Haberin Devamı


Finansbank Teftiş Kurulu müfettişi Selim Murat tarafından hazırlanan 31 Ağustos 2009 tarihli soruşturma raporuna göre de Caner Balta, zimmetine geçirdiği paraların bir kısmını Antalya'da yat üretimi ve ticaretiyle uğraşan kardeşi Yener Balta'ya aktardı. Soruşturma kapsamında Caner Balta tutuklanıp Maltepe Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Kardeşi Yener Balta ise zimmete iştirak iddiasıyla tutuksuz yargılanacak. Yargılama için zimmet suçunun, BDDK veya bilirkişi heyetinin raporuyla kesinleşmesi ve miktarın belirlenmesi bekleniyor.

SÖZLÜSÜYLE MAVİ TUR'A ÇIKMIŞTI


Milli kaleci Volkan Demirel, geçen mayısta aldığı "Number One" adlı yatla 20 yaşındaki sözlüsü Zeynep Kübra Sever'le mavi tura çıkmıştı. Bir milyon lira değerindeki 16 metrelik yat, kontrplak üzerine fiber kaplama yöntemiyle inşa edildi. Yener Balta, çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen Volkan'ın isteği üzerine, yat hakkında hiçbir açıklama yapmamıştı.

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!