Milyon dolarlık boşanma davası

Güncelleme Tarihi:

Milyon dolarlık boşanma davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 01:29

Sinem I.’ya boşanma davası açan ABD’li işadamı Henry John I., “Benimle para için evlenmiş” dedi. Sinem I. ise 1 milyon dolar tazminat istedi.

Haberin Devamı

AMERİKALI işadamı Henry John (51), kendisinden 22 yaş küçük Sinem I. ile 2 yıl önce evlendi. Eşinin kendisiyle parası için evlendiğini çok geç anladığını iddia eden Amerikalı koca Henry John, ABD ve Türkiye’de eşine boşanma davası açtı. İstanbul Aile Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla dilekçe gönderen John, şu iddialarda bulundu: “Sürekli Türkiye’ye gidiyordu. Bir süre sonra Bodrum’da ev bulduğunu söyledi. Bu
evi satın aldım. İstanbul’da kirada oturduğu evi de döşedim. Sinem I., 10 Kasım 2011’de Bodrum’daki lüks dairenin tapusunu üzerine geçirdi ve sattı.”

‘ÜZERİMDEN OYUN OYNADI’

Türk eş Sinem I. ise kocasının ABD’deki 1 milyon doları aşkın vergi borcundan dolayı bütün oyunlarını kendi üstünden oynadığını savunarak, şunları söyledi: “Kendimi ilişkide parayla motive edilmeye çalışan vasıfsız biri olarak görmeye başladım. Sandy Kasırgası’nda sular altında kalan iki arabamın 150 bin dolarlık sigorta parasını yasak olmasına rağmen hesabına aktardı. Bütün banka hesaplarımı boşalttı.”

Haberin Devamı

‘SAHTECİLİK DAVASI AÇILMALI’

“Benzin istasyonunu mal kaçırma amacıyla 1.1 milyon dolara sattı. Her sene başka paravan şirket açıp vergilerini ödemeyen, her şirketin hesaplarını benim üstümden döndüren davacı hakkında ABD’de usulsüzlük, sahtecilik ve yolsuzluk davası açılması için talimat verdim.” Sinem I., ABD’de açılan boşanma davasına katılma mecburiyeti olduğu için işe giremediğini belirterek eşinden 1 milyon dolar tazminat ve aylık 15 bin dolar nafaka istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!