Milyarder avı

Güncelleme Tarihi:

Milyarder avı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Saklanıyorlar

Milli Piyango'nun Yılbaşı Özel Çekilişi'nde büyük ikramiye olan 600 milyar liranın 4 ortağı da ilk gün ortaya çıkmadı. Herkes talihlilerin kim olduğunu merak ederken, bankacılar ‘milyarder avı’na çıktı. Şanslı biletlerin ikisi İstanbul’da, diğerleri de Trabzon ve Adana’da satılmıştı.

Kızlar hızlı

İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği, saat 00.02'de Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya geldi. ‘‘Zeynep’’ adlı bebekl 3 kilo 400 gram. Şişli Eftal Hastanesi'nde de yılın 3. dakikasında ‘‘Ceren’’ adı verilen bir kız bebek dünyaya getirildi.

Yobaz gösteri

Tokat'ta önceki akşam yılbaşı kutlamalarını protesto eden bir grup, teravih namazı çıkışı mum yakıp, yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürümeye başlayan gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan 80 kişi tutuksuz yargılanacak.

Havai fişek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca sürdürülecek havai fişek gösterilerinin 3'üncüsünü önceki gece İstanbul'un 14 noktasında birden gerçekleştirdi. Havai fişek gösterileri 3, 7, 14, 18, 19 ve 21 Ocak tarihlerinde tekrarlanacak.

Karda dansöz oynattılar

Erzurum'un Palandöken Dağı, gerçekleştirilen büyük yatırımlarla kayak turizminde haklı bir yere ulaştığını, bu yılbaşındaki coşkulu kutlamayla da kanıtladı. Beş yıldızlı Dedeman ve Palan otellerini dolduran tatilciler, yeni yıla kar üzerinde dansöz oynatıp, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenerek girdi. Oryantal 'Bebek' saat 03.00'den itibaren önce kar üzerinde, daha sonra havuzda dans eti.

Şampanyalar patlatıldı

Yılbaşını 'Beyaz Cenet' Uludağ'da geçiren tatilciler, gecenin ilerleyen saatlerinde eğlencenin doruğuna çıktı. Saat tam 24.00'ü gösterirken, salonlardan dışarı çıkan tatilciler, 1999'u karlar üzerinde şampanya patlatarak karşıladı.

Böyle girdiler

Soğuk havaya rağmen, İstanbul Taksim Meydanı'nda binlerce kişi vardı. Meydanı dolduran ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu İstanbullular, şarkılar söyleyip, halay çekerek yeni yılı karşıladılar. Hızını alamayan bazı gençler ise meydandaki bayrak direklerine tırmandı. Daha önce yaralanmalara yol açan maytaplar yine patlatıldı, ancak bu kez şans eseri yaralanan olmadı.

O sattı

Büyük ikramiyenin isabet ettiği 5193773 seri nolu çeyrek biletlerden birini Trabzonlu bayi Dursun Başaran sattı. 5 yıldır 123 Nolu seyyar bayi olarak bilet satan 40 yaşındaki Dursun Başaran, ikramiyenin isabet ettiği bileti kime sattığını bilmediğini söyledi.

İlk ikizler

1999 yılının ilk ikiz bebeği SSK Adana Doğum Hastanesi'nde, saat 00.10'da gerçekleştirilen sezeryanla dünyaya geldi. 28 yaşındaki Mustafa Ormancı ile 24 yaşındaki Saadet Ormancı çiftinin yaklaşık 2.5'ar kilogram ağırlığındaki bebeklerine, Dilek ve Fatma adı verildi.

Coşkulu kutlama

Yılbaşı kutlaması, Güneydoğu'da Ramazan ayı nedeniyle sınırlı, ancak coşkuluydu. Diyarbakır Dedeman Otel'de yeni yılı karşılayan Diyarbakırlılar, bol bol dans ederek eğlendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!