Milyar dolarlık servet eşi ve kızlarına kaldı

Güncelleme Tarihi:

Milyar dolarlık servet eşi ve kızlarına kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

ABD’nin Florida Eyaleti’nde oğlu Erin Ataç tarafından öldürülen ve 1.5 milyar dolarlık servetiyle "Türklerin Donald Trump’ı" olarak tanınan 65 yaşındaki işadamı Üstün Ataç’ın tüm mal varlığı, iki kızı ile eski eşine kaldı.

FLORİDA’da oğlu Erinç Ataç tarafından öldürülen ve büyük serveti nedeniyle "Türklerin Donald Trump’ı" diye anılan işadamı Üstün Erinç’in 1.5 milyar dolar tutan serveti, eski eşi Serpil Ataç’a ve kızları Alev ile Seda’ya kaldı. Babasını öldüren ve hakkında "birinci dereceden taammüden adam öldürmek" suçundan idam istemiyle dava açılan Erin Ataç, zehirli iğneyle ölüm cezasından kurtulabilmek için ifadesini değiştirdi. Erin Ataç, "Babam bana hakaret etti ve silah çekti. Kendimi korumak için bıçaklamak zorunda kaldım" şeklindeki yeni ifadesini avukatları aracılığıyla mahkemeye sundu. Duruşma yeni ifadenin ardından ertelendi.

TÜRK İŞÇİLERE ÇIKIŞ

İşyerlerinin tamamında Türk işçileri çalıştıran Üstün Ataç’ın öldürülmesinden sonra oğlu Erin Ataç vasiyetten mahrum edilirken, 1,5 milyar dolarlık servetin yaklaşık 500 milyon doları, ABD yasalarına göre veraset intikal vergisi olarak devlete kaldı. Cinayetin ardından şirketlerin yönetimine geçen eski eş Serpil Ataç, 100’ün üzerinde Türk işçiyi işten çıkardı. Serveti devraldıktan sonra ilk işi babasını öldüren oğlu Erin’e avukat tutmak olan Serpil Ataç, kardeşlerini de şirkette üst düzey görevlere getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!