Milliyetçilik taklit ve şekille olmaz

Güncelleme Tarihi:

Milliyetçilik taklit ve şekille olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a yanıt vererek, “Sen bizim milliyetçiliğimizle asla boy ölçüşemezsin. Senin ne seviyen yeter ne de bozuk sicilin buna el verir. Sen milliyetçiliği ağzına bile alamazsın. Çünkü o ağızdan Türklüğe ve milli kimliğe zehir saçılmıştır. Milleti bölmek için hiddet ve nefret dalgası yayılmıştır. Senin için milliyetçilik ve milliyetçiler düşmandır. Milliyetçileri gözaltına almakta, sindirmekte, iftira atmakta üstüne yoktur. Milliyetçilik hissetmektir, taklit ve şekille olmaz. Bu bir inanç meselesidir, eş başkanlıkla bağdaşmaz” dedi.

Bahçeli, Kazlıçeşme’de düzenlenen mitingde şunları söyledi:

- Bir iktidarın gitmesi için daha ne olması gerekmektedir? Hangi sosyal ve ekonomik kaosa ihtiyaç vardır? Ülkemiz zaten yangın yeridir. Hanedan çocukları gemiler almış, mısır ticaretine girmiş, yumurtacı ve enerji patronu olmuştur. Talih bir avuç haramzadeye gülerken milletimize hiç uğramamıştır.

- Yapacak bir işi kalmadığından 2002’deki asgari ücretle bugünkünü kıyaslamaktadır. Bu aslında zavallılığını göstermektedir. Recep Tayyip Erdoğan eğer ille de geliri artan birisini görmek istiyorsa boy aynasına bakması yeterlidir. Orada hırsızları uğursuzları, helalle haramı karıştıranları, devletin malını gasp eden yüzsüzleri, yankesicileri ve şahsi servetindeki muhteşem, muazzam artışları görecektir. Dün aldığı maaşla geçinemediğini söyleyen Başbakan bugün asgari ücretin yeterliliğinden bahsetmektedir.

- Başbakan Erdoğan Merkez Bankası rezervlerindeki artışı da milliyetçilik olarak sunuyor. IMF kapılarında gezdiği günleri unutturmaya çalışıyor. Başbakan milliyetçiliği para ile ölçüyor. Her şeyi banka hesaplarına benzetiyor. Bu kadar densiz art niyetli ve gerçeklerden kopuk bu şahsın Türkiye’yi yönetmesi Türk Milleti için bir zuldür. Ülkemizi pazarlamakla övünen, parti menfaati için papaz elbisesi bile giyebileceğinden bahseden başbakana hatırlatırım ki sen bizim milliyetçiliğimizle asla boy ölçüşemezsin.

- Başbakan sanmaktadır ki, Orta Asya’ya gitmek, Orhun Anıtları’nın yolunu yaptırmak, poşu bağlamak, rozet takmak milliyetçiliktir. Başbakan her şeyi istismar ettiği gibi milliyetçiliği de istismar etmektedir. Sen Orta Asya’nın haritada yerini bilmezken atalarımızın hatıralarını bizler kalplerimizde yaşıyorduk. Senin karikatüründe bile kovboy var, batı özlemi var. Sen istesen de bizden olamazsın. Sen değil misin milliyetçiliği kırmızı çizgi ilan eden. Şimdi ne oldu da milliyetçiliği ağzından düşürmüyorsun? Üstelik bizim milliyetçiliğimizi eleştirmeye cüret ediyorsun. Sen kendine bak ve milliyetçilerin sabrını daha fazla zorlama.

- Başbakan anayasanın ilk üç maddesi ile ilgili düşüncelerini hala dile getirmemiştir. Eğer AKP bir kez daha iktidara gelirse planladığı yeni anayasa ile Türkiye’yi bölecektir. Cumhuriyeti tasfiye edecektir. Bu gerçeği deşifre et-tiğimiz için dedikodu ve saldırıların hedefindeyiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!