Milli Piyango amorti ve teselli ikramiyesi nereden alınır?

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyango amorti ve teselli ikramiyesi nereden alınır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 12:23

Milli Piyango İdaresi'nin gerçekleştireceği çekilişin akabinde biletlerine amorti ve teselli ikramiyesi isabet eden talihliler, kazanmış oldukları tutarları nereden alabileceklerini sorguluyor. İkramiyenin tutarına göre ödeme kanallarını değiştiren Milli Piyango, bu bilgileri bilet sahipleri ile paylaşıyor. Peki, Milli Piyango amorti ve teselli ikramiyesi nereden alınır? İşte, vatandaşların merak ettiği konunun detayları

Haberin Devamı

Milli Piyango ikramiyesi için geri sayım devam ederken bilet sahipleri, kendilerine isabet etmesi durumunda ikramiyenin nereden alınabileceğini sorguluyor. Teselli ve amorti ikramiyesi nereden alınır sorusuna cevap arayan vatandaşlar, konunun detaylarını merak ediyor. Peki, Milli Piyango İdaresi'nin belirlediği kurallara göre hangi ikramiye nereden alınır? İşte, detaylar

MİLLİ PİYANGO İKRAMİYESİ NEREDEN ALINIR?

Milli Piyango biletinin son 3 ( üç ) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.

Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar olan ikramiyeleri öderler.

Haberin Devamı

Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, 1.000.000.- ( Bir milyon TL. ) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Milli Piyango Şube Müdürlüklerince ödenir.

İKRAMİYE KAZANDIRAN BİLETTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR NELERDİR?

Milli Piyango oyununda bir bilete ikramiye ödenebilmesi için, biletin ikramiye kazanan numaralardan birini ihtiva etmesi, çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibariyle herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekir. Kendini ibraz eden biletlerden; ikramiye numaralarının dışında kalan diğer yerlerinden yırtılmış veya kopmuş olup parçaları mevcut olan ve ikramiye kazanan numaraları açık bir şekilde okunanlara da ikramiye ödenir. İkramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir. İkramiye kazanan numaralardan hiç birini ihtiva etmeyen ya da kendini ibraz eder nitelikte olmayan; sahte, tahrifat yapılmış, zamanaşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar veya daha büyük parçası kopmuş ve parçaları mevcut olmayan biletlere ikramiye ödenmez.

Haberin Devamı

YIRTILMIŞ BİLET GEÇERLİ OLACAK MI?

Milli Piyango oyununda ikramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir.

1 YIL İÇERİSİNDE ALINMAYAN İKRAMİYELER ZAMANAŞIMINA UĞRUYOR

Milli Piyango biletlerinde ikramiyeler bir yıllık zamanaşımı süresine tabi olup, çekiliş tarihinden itibaren bir yıl içinde ibraz edilmeyen biletlerin ikramiyeleri zamanaşımına uğrar ve bu biletlere ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanaşımına uğrayan ikramiyeler İdareye gelir kaydedilir. Zamanaşımı süresinin hafta sonu veya resmi tatile rastlaması halinde, izleyen ilk işgünü mesai bitimine kadar ikramiye ödenir.

BAKMADAN GEÇME!