Milli Görüş'e baskın

Güncelleme Tarihi:

Milli Görüşe baskın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da İslami dernekler üzerinde baskısını yoğunlaştıran Alman polisi bu kez Milli Görüş'ün Münih Merkez Teşkilatı'nda arama yaptı.

Landwehr Strasse 25 numaradaki merkez binasında kimlik kontrolü yapan ve bütün evrak ve dosyaları inceleyen Münih polisi, binada bulunan 45 kişiden kimliklerini ispatlayamayan 25 kişiyi gözaltına aldı. Dernekteki tüm dosya ve evraklarla bilgisayarlar ve kasetler de incelenmek üzere savcılığa götürüldü.Gözaltına alınlardan on kişi daha sonra serbest bırakıldı. Münih Savcılığı soruşturması devam edenler arasındaki dokuz kişinin sahte kimlik kullanarak Yabancılar Yasası'nı ihlal ettikleri gerekçesiyle mahkemeye verildiğini açıkladı.

Operasyonu yöneten savcı Stefan Antor, beş kişinin ise sahte pasaport ve ehliyet düzenlekle itham edildiklerini belirtti. Ayrıca dernek binasının yurt gibi hizmet verdiği, birçok kişinin binada geceleme imkanı bulduğu belirtilirken, bu durumun yabancılar yasasını ihlal etmek olduğu ileri sürüldü. Gözaltına alınanların 19 ve 52 yaşları arasında oldukları, Türk, Azerbeycan, Irak, Arnavutluk ve Cezayir pasaportu taşıdıkları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!