Milli Görüş’ten Hoca’ya 480 milyon mark

Güncelleme Tarihi:

Milli Görüş’ten Hoca’ya 480 milyon mark
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2001 02:03

Münih yakınlarındaki Öttingen Kasabası’nda iç güvenlik konulu bir konuşma yapan Bavyera İçişleri Bakanı Günther Beckstein, Milli Görüş Teşkilatı'nın geçen yıl 480 milyon mark bağış topladığını ve bunu Refah Partisi'ne aktardığını söyledi.

Başta Milli Görüş teşkilatı olmak üzere tüm İslamcı örgütleri sıkı takibe aldıklarını açıklayan Beckstein ‘‘Türkiye'ye şeriat düzeni getirmek isteyen Refah Partisi'nin yasaklanmasına rağmen, onun Almanya'daki uzantısı olan Milli Görüş Teşkilatı'nın serbest olması kabul edilemez’’ dedi. Başında Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan'ın bulunduğu Milli Görüş Teşkilatı'nı adım adım izlediklerini kaydeden Bakan Beckstein, bu tür örgütlerin kurulmasına olanak veren dernekler yasasındaki din ayrıcalığı maddesini değiştireceklerini belirtti.

KAPLANCILARI GÖNDERECEĞİZ

Bakan Beckstein, ölüm fetvası veren Kaplancılar örgütünün üyelerini de sınır dışı edeceklerini, buna Augsburg'taki Hasan Pala ile başlayacaklarını kaydetti. Hasan Pala'yı en yakın zamanda sınır dışı edeceklerini belirten Beckstein, Augsburg Şehir İdaresi'nin Hasan Pala'nın oturma iznini uzatmadığını, mahkeme kararlarını beklemeden sınır dışı edeceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!