Milli Görüş davasında savcı mütalaası istendi

Güncelleme Tarihi:

Milli Görüş davasında savcı mütalaası istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

'Milli Görüş' davasında savcılıktan mütalaa istendi. Haklarında 'Din devleti kurmak ve anayasal düzeni yıkmak' suçlamasıyla idam istenen, kapatılan Refah Partisi eski milletvekilleri Hasan Hüseyin Ceylan, Şevki Yılmaz ve İbrahim Halil Çelik gıyabi tutuklu olarak aranıyor. Aranan 3 sanık ile birlikte RP eski genel başkan yardımcısı Ahmet Tekdal da idam istemiyle yargılanıyor.

Kapatılan RP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal ile eski milletvekilleri Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'in, ''Devletin siyasi, hukuki, iktisadi temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs'' ettikleri gerekçesiyle idam istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Ankara 2 No'lu DGM'de görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanıklardan gelen olmadı.

Başkan Eken, gıyabi tutuklu sanıklar Ceylan, Yılmaz ve Çelik'in yakalanmaları için yazılan müzekkere yanıtlarının beklenmesine ve savunması alınan sanıklar yönünden esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dava dosyasının savcılığa gönderilmesine karar verildiğini açıklayarak, duruşmayı erteledi.

İddianamede Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'in, ''devletin siyasi, iktisadi, hukuki temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs'' suçunu işledikleri iddiasıyla, Türk Ceza Kanunu'nun(TCK) 146-1. maddesine göre idamı isteniyor.

İddianamede, 24 sanığın da bu suça iştirak ettikleri gerekçesiyle TCK'nın 146-3 ve Terörle Mücadele Yasası'nın 5. maddesine göre, 7 yıl 6'şar aydan 22 yıl 6'şar aya kadar ağır hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!