Milli Eğitim'de öğretmen atağı

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitimde öğretmen atağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 yıllık eğitimle birlikte artacak öğretmen açığını, bir yandan emekli öğretmenleri göreve çağırarak kapatmaya çalışırken, bir yandan da öğretmenleri meslekte tutmanın yollarını arıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik hazırlıklar kapsamında öncelikle ek ders ücretlerinin artırılması, ek gösterge verilmesi ve özel hizmet tazminatı tavan puanının yükseltilmesi gündeme geldi. Ek ders ücretlerinin artırılması kapsamında, gündüz öğretimi için 20, gece öğretimi için de 30 gösterge rakamının, maaş katsayısı ve taban aylığı katsayısının toplamı ile çarpılarak bulunacak rakamın ödenmesi planlandı. Ayrıca öğretmenlere, teknik ve sağlık sınıflarında olduğu gibi mesleğe girişten itibaren ek gösterge verilecek.

Öğretmenler için diğer bir iyileştirme konusu da özel hizmet tazminatı tavan puanının yükseltilmesi olacak. Öğretmenler için halen 50-60 olan özel hizmet tazminatı tavan puanı, sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan 4 yıllık lisans mezunlarına uygulanan 110 puan düzeyine yükseltilecek. Bakanlık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde görev yapan öğretmenler için de özel düzenlemeler yapacak. Öncelikle, bu illerin öğretmen ihtiyacının özel bir kura yöntemiyle giderilmesi kararlaştırılırken, açığın kapatılamaması halinde sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesi yoluna da gidilebilecek. Bölgede görev yapacak öğretmenlerin özel hizmet tazminatlarında ek artışlar planlanırken, öğretmenlerden lojman kirası da alınmayacak.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı'nın 55 yaşından küçük emekli, sınıf öğretmeni, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce öğretmenlerinin mesleğe dönüş başvuruları dün başladı. İstanbul'daki emekli öğretmenlerin 6 Eylül'e kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Atama Bölümü'ne müracaat edebileceğini belirten yetkililer, öğretmenlerin hizmet cetveli, nüfus hüviyet cüzdanının onaylı örneği ve sabıka kaydını beraberlerinde getirmelerini istediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!