Milli Eğitim reformunu tek başıma yaparım

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim reformunu tek başıma yaparım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 00:00

Anavatan Lideri Erkan Mumcu, Türkiye’nin en kısa sürede temel eğitim süresini 9 yıla çıkarıp tekli eğitime geçmesi gerektiğini belirterek AKP’ye seslendi, "Bu reformu tek başıma yapabilirim. Paraysa para, okulsa okul. Herşeyi bulmaya hazırım. Sorumluluğu bana verin. Ne tek bir kuruş ne bir makam istiyorum" teklifinde bulundu.

Parti grubunda konuşan Mumcu, "Türkiye’nin en temel sorununu çözmeye hazırım. Ama bana, buna kafası basacak, dediğimi anlayacak bir muhatap gösterin" dedi. HAMAS’ın Türkiye ziyaretine de değinen Mumcu, şunları söyledi:

DÜPEDÜZ AHLAKSIZLIK

Mevcut eğitim çağ dışı, akıl dışı ve insanlık dışıdır. Çocuklarımızı bu sistemden kurtarmak bir aciliyettir. Katsayı sorununu, imam hatipler sorununu ’YÖK’ün üyelerini cumhurbaşkanı belirliyor, o nedenle bir şey yapamıyoruz, hele köşke biz çıkalım sorunu çözeceğiz’ diye konuşmak da düpedüz ahlaksızlıktır. Bu adaletsizliğin giderilmesi için YÖK’le ilgili Anayasa maddesi değiştirilir.

FIRSAT KAÇTI

HAMAS’ı davet ettiniz, niye gizleniyorsunuz. Madem utanıyorsunuz niye yapıyorsunuz. Madem bu görüşmeleri gizlemek gereği duyuyorsunuz, milletin karşısına çıkıp gök gürlemesi yapıp, naralar atarak ’icazet mi alacağız?’ diyorsunuz. Türkiye’nin elindeki fırsatı ucuz bir politika popülizmi yüzünden heder ettiniz. Şu yaptığınız iş, siyasi sömürüden başka bir şey değil. VIP’ten karşılanan heyeti, kargo bölümünden uğurladınız. Ziyaret sırasında ortalarda yoksunuz. Bir ülkenin Başbakanı, kendi ülkesinde saklanmaz; ayıptır. Türkiye’ye yönelik söylenen ’Biz Apo ile görüşseydik nasıl karşılardınız?’ sorusuna cevap vermeyen Başbakan, tarih önünde vebal altındadır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!