Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Öğrenci taşımak bizim işimiz değil

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey okulların öğrenci servisi işini bırakmasını istiyor

Öğrenci servisi sorununun üzerine gidenlerden biri de İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey. Her fırsatta öğrenci servisi konusunu gündeme getiren Balıbey ‘‘Milli Eğitim ve okul idarecileri öğrenciden okul sınırları içindeyken sorumludur. Öğrencinin okula nasıl ulaştırılacağıyla okul müdürleri ilgilenmemelidir’’ diyor.

Balıbey'in görüşleri özetle şöyle:

40 MÜDÜRE

SORUŞTURMA

Geçen yıl okul servisi ihalesiyle ilgili 40 okul idarecisi hakkında soruşturma açtık. Tam sekiz okul müdürü görevden uzaklaştırıldı. Ama bu çözüm değil. Rant fazla olunca ihalelerde komisyon başkanlığı yapan müdürlerimiz kaybedenler tarafından töhmet altında bırakılabiliyor. Müdürler bu tür dedikodulardan çekinip korkuyor.

RANT 70-80

TRİLYON

Öğrenci taşıma sektöründe 70-80 trilyon liralık bir rant var. Öğrenci servisi ihaleleri 1-30 Haziran arasında yapıldı. Mevcut uygulamaya göre ihalesi yapılacak okulların taşıma işleri, yedi günlük bir süreyle askıya çıkarıldı. Bu süre zarfında tur şirketleri kapalı zarf usulüyle tekliflerini okul yöneticilerine iletti. En yüksek indirimi yapan üç firma arasında açık eksiltme yoluna gidildi. Bu yıl 9 bin 800 servis aracı 200 bin civarında öğrenciyi taşıyacak.

TBMM EL ATMALI

Önümüzdeki yasama döneminde çıkarılması düşünülen trafik yasasında servis sorunu mutlaka ele alınmalı. Okul servisleri için Devlet İhale Kanunu'nda olduğu gibi mutlaka yasal bir çerçeve oluşturulmalı. Ülke çapında standart oluşturulmalı. Ankara'da ihale koşulları neyse Bursa'da da İstanbul'da da aynı olmalı.

ÖĞRENCİ TAŞIMAK

İŞİMİZ DEĞİL

Okul idareleri öğrencinin okula nasıl ulaştırıldığı konusuyla ilgilenmemeli. Öğrenci taşımak bizim işimiz değil. Taşıma ihaleleri mutlaka milli eğitim müdürlüklerinin dışında organize edilmeli. Eğer istenirse okul müdürleri ihaleye gözlemci olarak katılabilir. Bu şekilde okul müdürlerimiz ihale şaibesinden kurtulur.

SERVİS

ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

2000-2001 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin daha güvenli taşınabilmesi için servis şoförlerinin bir eğitim sürecinden geçirilmesini planlıyoruz. Bu proje kapsamında sürücü eğitiminde uzman olan kişilerle görüşmelerimiz devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!